Vastgesteld bestemmingsplan Bramert-Noord met bijbehorend exploitatieplan Bramert-Noord

Burgemeester en wethouders van Stein maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 3 juni 2010 het bestemmingsplan Bramert-Noord met de bijbehorende stukken gewijzigd heeft vastgesteld. Ook is op die datum het bijbehorende exploitatieplan Bramert-Noord vastgesteld.

Het bestemmingsplan Bramert-Noord heeft betrekking op het gebied gelegen tussen de Molenweg-Zuid, de Louisegroeveweg, de snelweg A2 en de kern Urmond-Oost. Het bestemmingsplan voorziet ondermeer in de mogelijkheid om het gebied in te richten als woonwijk ter afronding van de bestaande kern Urmond-Oost. Voorts is er ruimte voor sportvelden, groen- en maatschappelijke voorzieningen en bijbehorende infrastructuur. Tevens maakt het bestemmingsplan de aanleg van een oostelijke randweg mogelijk, zodat het doorgaande verkeer in de kernen Urmond en Berg aan de Maas wordt beperkt.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De meest relevante wijzigingen zien op de volgende zaken:

  • in de toelichting en verbeelding wordt op de juiste wijze rekening gehouden met de aanwezige militaire buisleiding van Defensie, de buisleiding van Sabic en de buisleiding van de Gasunie. Dit is te zien op de definitieve verbeelding en in de toelichting wordt hier met name aandacht aan besteed in paragraaf 5.9;

  • er is een aanvullend onderzoek verricht naar externe veiligheid, naar aanleiding van de aanwezige buisleidingen, nieuwe wet- en regelgeving en de toekomstige situatie met betrekking tot de A2. Daartoe zijn in de toelichting de paragrafen 5.9 en 5.10 aangepast;

  • in paragraaf 8.1 van de toelichting zijn de overleg- en inspraakreacties volledig verwerkt;

  • voor de percelen aan de Louisegroeveweg 2 en 6 is de woonbestemming in zuidelijke richting uitgebreid zodat de bestaande achtertuinen binnen deze bestemming vallen;

  • er is aangesloten op het facetbestemmingsplan archeologie, waardoor artikel 11 van de planregels is gewijzigd, evenals de verbeelding en de toelichting, paragraaf 5.4 en

  • een aantal kleine verschrijvingen en foutieve verwijzingen zijn hersteld, die kunnen worden aangemerkt als wijzigingen van ondergeschikte aard, die geen nadere beschrijving behoeven.

Het exploitatieplan, zoals bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, voorziet in een onderbouwing op welke wijze de realisatie van het bestemmingsplan Bramert-Noord vanuit financieel oogpunt is geregeld.

Voorkeursrecht

Met de vaststelling van het bestemmingsplan is tenslotte voldaan aan hetgeen is bepaald in artikel 9, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten. Dit betekent dat het reeds gevestigde voorkeursrecht op een groot aantal percelen in het plangebied van Bramert-Noord voor een periode van 10 jaar na de inwerkingtreding van dit bestemmingsplan van rechtswege is bestendigd.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het vastgestelde exploitatieplan, liggen vanaf vrijdag 9 juli 2010, tijdens kantooruren, gedurende zes weken tot en met 19 augustus 2010 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij Afdeling Publiekszaken, gedurende openingsuren.

Tevens is het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken digitaal beschikbaar via www.gemeentestein.nl (actueel/bekendmakingen/bestemmingsplan).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen uitsluitend belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en exploitatieplan, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig met een zienswijze te richten tot de gemeenteraad. Voor de duidelijkheid wordt opgemerkt dat het exploitatieplan weliswaar een zelfstandig plan betreft maar daartegen alleen in rechte kan worden opgekomen door middel van het aanwenden van rechtsmiddelen tegen het bestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit voor het bestemmingsplan en exploitatieplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening tot schorsing is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Stein, 7 juli 2010.

Burgemeester en Wethouders van Stein,

A.C. Barske,

burgemeester.

M.M.H. Bisschops,

secretaris

Naar boven