Regeling van 30 juni 2010, nr. 5659025 tot wijziging van de Regeling van de Minister van Justitie van 23 mei 2007, nr. 5484160/07/CBK, de Regeling toetsing geweldsbeheersing buitengewoon opsporingsambtenaar en ambtenaren van bijzondere opsporingsdiensten

De Minister van Justitie,

Gelet op artikel 3a van de Wet wapens en munitie;

Besluit:

Artikel 1

In artikel 2, vierde lid, eerste volzin, van de Regeling toetsing geweldsbeheersing buitengewoon opsporingsambtenaar en ambtenaren van bijzondere opsporingsdiensten, dient de zinsnede ‘dan wel de bevoegdheden genoemd in artikel 6, eerste en tweede lid’ te worden vervangen door ‘dan wel de bevoegdheden genoemd in artikel 6, eerste en derde lid’.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot de inwerkingtredingsdatum van de Regeling toetsing geweldsbeheersing buitengewoon opsporingsambtenaar en ambtenaren van bijzondere opsporingsdiensten.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie,

E.M.H. Hirsch Ballin.

TOELICHTING

Het onderhavige wijzigingsvoorstel herstelt een omissie in de tekst van de Regeling toetsing geweldsbeheersing buitengewoon opsporingsambtenaar en ambtenaren van bijzondere opsporingsdiensten. In artikel 2, vierde lid wordt abusievelijk naar het tweede lid van artikel 6 van de Wet op de bijzondere opsporingsdiensten verwezen, terwijl had moeten worden verwezen naar het derde lid van dat artikel.

De Minister van Justitie,

E.M.H. Hirsch Ballin.

Naar boven