Bekendmaking terinzagelegging ontwerp-inpassingsplan Gouweknoop, grondgebied Waddinxveen en MER Moordrechtboog

Met inachtneming van het ter zake bepaalde in de Wet op de ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht, maken Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat het ontwerp-inpassingsplan (provinciaal bestemmingsplan) ‘Gouweknoop, grondgebied Waddinxveen’, alsmede de hierop betrekking hebbende stukken en het milieueffectrapport Moordrechtboog, met ingang van vrijdag 2 juli 2010 voor een periode van zes weken op de volgende locaties voor een ieder ter inzage liggen:

  • Het Informatiecentrum (kamer C0.21) van het Provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag (van 10:00–16:00 uur);

  • Publieksbalie van het gemeentehuis van de gemeente Waddinxveen, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen (werkdagen van 08:30–12:30 uur, donderdagavond van 17:00–20:00 uur); Het ontwerp-inpassingsplan met het het identificatienummer NL.IMRO.9928.DOSx2010x0013026IP-OW01 is ook digitaal raadpleegbaar op http://ruimtelijkeplannen.zuid-holland.nl. De bronbestanden zijn te downloaden via http://ro.zuid-holland.nl/Inpassingsplannen/Gouweknoop_grondgebied_Waddinxveen/ontwerp/.

Het MER Moordrechtboog is ook te raadplegen op www.zuid-holland.nl/parallelstructuura12

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze(n) omtrent het ontwerp-inpassingsplan en het milieueffectrapport kenbaar maken bij Provinciale Staten van Zuid-Holland. Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en kunnen worden gericht aan Provinciale Staten, afdeling Ruimte en Wonen, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via het secretariaat van de afdeling, 070-4416919. Het indienen van een digitale zienswijze is niet mogelijk.

Inhoud inpassingsplan

Het plangebied van het inpassingsplan wordt globaal begrensd door de noordzijde van de op-/afrit van de A12, de bestemmingsplangrens van het bestemmingsplan ‘Distripark Doelwijk en de gemeentegrens met de gemeente Zuidplas (Zuidelijke dwarsweg)’. Het inpassingsplan heeft betrekking op het realiseren van een nieuwe wegverbinding op het niveau van het onderliggende wegennet tussen het Knooppunt Moordrecht/A20 en de A12 en de realisatie van het Boogpark. Het Boogpark is een onderdeel van de nieuw te realiseren groene verbinding tussen het Bentwoud en de Krimpenerwaard en maakt ook onderdeel uit van de hoofdplanstructuur binnen de Zuidplaspolder.

Naar boven