Bestemmingsplannen ongewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Montferland, maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 24 juni 2010 de volgende bestemmingsplannen ongewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan 'Lengel, Antoniusstraat 8e'

Het bestemmingsplan 'Lengel, Antoniusstraat 8e' voorziet in de ontwikkeling van 1 vrijstaande woning. Het plangebied betreft een onbebouwd perceel in de kern Lengel tussen de woningen met de adressen Antoniusstraat 8D en 10 en is kadastraal bekend als gemeente Bergh, sectie B nummer 308.

Bestemmingsplan ‘Lengel, Trambaan’

Het bestemmingsplan ‘Lengel, Trambaan’ voorziet in de ontwikkeling van 39 woningen binnen de bebouwde kom van Lengel, tussen de Antoniusstraat en de Trambaan. Het plangebied grenst aan de bebouwde kom van de kern ’s-Heerenberg. De beoogde woningen betreffen 25 rijwoningen, 10 twee-onder-één kapwoningen en 4 vrijstaande woningen.

Bestemmingsplan ‘Buitengebied 2000 (herziening 2002) herziening De Kemp 6 Wijnbergen’

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2000 (herziening 2002) herziening De Kemp 6 Wijnbergen’ voorziet in de verwijdering van de agrarische bestemming (agrarisch bouwperceel) aan de Kemp 6 te Wijnbergen, waarbij ter compensatie van de sloop van een grote oppervlakte aan voormalige agrarische bedrijfsgebouwen (conform het beleid inzake functieverandering naar wonen) een vrijstaande woning met bijgebouw mogelijk wordt gemaakt (bestemming wonen).

Bestemmingsplan ‘Solarpark Azewijn’

Het bestemmingsplan ‘Solarpark Azewijn’ voorziet in een nieuwe functie van de voormalige stortlocatie ‘de Reeven’ aan de Reefweg te Azewijn als een park voor het op grote schaal winnen van zonne-energie.

De plannen liggen met ingang van 8 juli 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, locatie ’s-Heerenberg, en zijn tevens via www.montferland.info te raadplegen.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Montferland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Didam, 6 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven