Voorbereidingsbesluit Bedrijventerreinen

Burgemeester en wethouders van Veendam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 5 juli 2010 heeft besloten te verklaren dat voor de bedrijventerreinenzone een herziening wordt voorbereid van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen ‘Oude Bos’, ‘Uitbreidingsplan Veendam’, ‘Buitengebied’, ‘Landelijk gebied (oostelijk gedeelte)’, ‘Plan in Onderdelen Wildervank’, ‘Oosterdiep’, ‘Phoenixweg’, ‘Industrieterrein IV (Zwaaikom)’, ‘Bowlingcentrum Lloydsweg’, ‘Tradepark’ en ‘Centrum’ (Voorbereidingsbesluit Bedrijventerreinen).

Het gebied waarop dit voorbereidingsbesluit betrekking heeft, omvat een groot deel van de bedrijvenzone aan de oostzijde van de bebouwing van Veendam en Wildervank, met uitzondering van het RSCG, de terreinen van Nedmag en Kisuma en de terreinen Ommelanderwijk en Dallen II. Op de bij het besluit behorende kaart van 14 juni 2010 zijn de grenzen exact aangegeven.

Het doel van het voorbereidingsbesluit is om ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan in afwachting van het te actualiseren bestemmingsplan voor de bedrijventerreinen en met name om de bouw van nieuwe bedrijfswoningen te voorkomen. Met het oog daarop is het op grond van dit voorbereidingsbesluit ook verboden om in dit gebied het gebruik te wijzigen van bestaande bebouwing zonder ontheffing van burgemeester en wethouders.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 7 juli 2010 en ligt met ingang van die datum met bijbehorende tekening voor eenieder ter inzage in de gemeentewinkel (Raadhuisplein 5, geopend op maandag van 12.30 tot 16.00 uur, van dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur). Het voorbereidingsbesluit is ook te raadplegen op www.veendam.nl en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Veendam, 6 juli 2010

Naar boven