Vaststelling bestemmingsplan ‘Middenweg 14–16’

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 22 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Middenweg 14–16’ ongewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in het bouwen van twee vrijstaande woningen waar nu een twee-onder-een-kapwoning is toegestaan.

Terinzageligging

Het vastgestelde plan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 8 juli 2010 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 te Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoekt u daarbij op gemeente Heerhugowaard en straatnaam: Middenweg.

Beroepsmogelijkheden

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan ‘Middenweg 14–16’ kunnen belanghebbenden gedurende de ter inzagetermijn van 6 weken na 6 juli 2010 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt heeft. Daarnaast kan beroep worden ingediend door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van 6 weken een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer een belanghebbende beroep heeft ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening heeft ingediend, treedt het bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 6 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven