Ontwerpbestemmingsplan Rombout Verhulstlaan

Burgemeester en wethouders van Almelo maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Rombout Verhulstlaan’ ter inzage wordt gelegd.

Het betreft zes appartementengebouwen van AWS Beter Wonen aan de westzijde van de Rombout Verhulstlaan te Almelo waarvoor is voorzien in nieuwbouw. De huidige appartementengebouwen uit de jaren ’60 bestaan uit drie (woon)lagen, omvatten 102 woningen en zijn aan renovatie toe. De woningstichting AWS Beter Wonen kiest voor complete nieuwbouw. Voor de geplande nieuwbouw is tevens een stedenbouwkundig plan en een inrichtingstekening gemaakt.

De nieuwbouw voorziet in een zevental woonblokken en bestaan zowel uit appartementen als ook uit woningen. De nieuwbouw zal gefaseerd plaatsvinden. De 1e fase omvat de eerste 4 woonblokken en betreffen 73 (senioren)appartementen. De 2e fase omvat de overige 3 woonblokken en betreffen grondgebonden woningen (20 eengezinswoningen) en 25 starterappartementen.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft in januari 2010 reeds voor een periode van zes weken ter inzage gelegen, waarbij ook een inloopavond heeft plaatsgevonden. Tijdens de terinzage periode zijn geen inspraakreacties ingediend. In het kader van het vooroverleg heeft de provincie een opmerking gemaakt met betrekking tot de implementatie van de omgevingsvisie. Deze is verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast zijn een aantal ambtelijke wijzigingen doorgevoerd. Dat betreffen de volgende:

  • Toelichting: aanpassing met betrekking tot het provinciale beleid, toevoeging van de stedenbouwkundige visie, aanpassing van de paragraaf ‘Verkeer en parkeren’ en een verbetering van de leesbaarheid;

  • Regels: wijziging van de definitie van aan-, uit- en aanbouwen, een verbod tot parkeren binnen de bestemming ‘Groen’, bij de bestemming ‘Verkeer’ een ontheffingsmogelijkheid tot het bouwen van gebouwen ten dienste van de bestemming, bij de bestemming ‘Wonen’ aanpassing van de bijgebouwenregeling, aanpassing van de ontheffingscriteria tot vestiging van kinderdagopvang en ontheffing tot verhoging van de bouwhoogte met maximaal 3 meter, middels ontheffing een verhoging van het aantal wooneenheden met maximaal 3, aanpassing van de algemene ontheffingsregels en algemene procedureregels conform onze standaard wijze van bestemmen;

  • Verbeelding: de ligging van bepaalde parkeerplaatsen, het voetgangersgebied als ‘Verkeer’ te bestemmen, opname van een minimum en maximum aantal wooneenheden en opname van een gevellijn;

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 7 juli 2010 gedurende zes weken (derhalve tot en met dinsdag 17 augustus 2010) ter inzage bij de publieksbalie en is digitaal in te zien op onze website www.almelo.nl/bestemmingsplannen, als ook op www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij de afdeling Publiekszaken in de centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo kan eenieder terecht zonder afspraak van 9.00–12.00 uur (elke werkdag), met afspraak van 13.00–16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00–19.00 uur (di/do).

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad, postbus 5100, 7600 GC Almelo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met dhr. E. Jasper van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Stedenbouw, tel. (0546) 54 11 53.

Naar boven