Ontwerpbestemmingsplan ‘woningbouwlocatie Roathweg te Broekhuizenvorst’

Aan de Broekhuizerweg 20 te Broekhuizenvorst was voorheen een glastuinbouwbedrijf gelegen. De gemeente heeft in 2007 deze gronden verworven. De glasopstanden zijn afgebroken en de locatie wordt nu herontwikkeld tbv woningbouw. Hierbij wordt de voormalige bedrijfswoning herbestemd als burgerwoning en wordt één vrijstaande woning direct bestemd. Voor het overige deel van het plangebied is een uit te werken woonbestemming opgenomen, ten behoeve van het volgende programma (maximaal 19 woningen):

  • 3 tot 7 vrijstaande woningen;

  • maximaal 6 twee-aan-één gebouwde woningen;

  • maximaal 10 starterwoningen of 8 levensloopbestendige woningen.

Ten behoeve van deze ontwikkeling is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken bekend dat met ingang van dinsdag 6 juli 2010 voor de duur van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘woningbouwlocatie Roathweg te Broekhuizenvorst’ ter inzage ligt.

Het plan ligt op de gebruikelijke openingstijden ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6 te Horst). De openingstijden van de informatiehoek zijn van maandag 09.00–12.00 uur en van 14.00–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 09.00–12.00 uur en van 14.00–17.00 uur.

Daarnaast wordt het ontwerpbestemmingsplan gepubliceerd op de website www.horstaandemaas.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk. U kunt deze richten aan Burgemeester en Wethouders van Horst aan de Maas, Postbus 6005, 5960 AA Horst onder vermelding van ‘zienswijze woningbouwlocatie Roathweg te Broekhuizenvorst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte (077- 4779 777).

Horst, 1 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.H.C. van Rooij,

burgemeester.

A.P.M. ter Voert,

secretaris.

Naar boven