Ontwerpbestemmingsplan De Kwekerij en ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor het gebied van de voormalige kwekerij Scholten aan de Huis Ten Boschstraat het ontwerpbestemmingsplan De Kwekerij ter inzage ligt. Voor een aantal in het bestemmingsplan geprojecteerde woningen moeten hogere grenswaarde Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld. Overeenkomstig artikel 110c Wgh wordt dit ontwerpbesluit hogere grenswaarde tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. De terinzagetermijn van het ontwerpbestemmingsplan zal als gevolg hiervan worden verlengd.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van de voormalige kwekerij naar woningbouw mogelijk. Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van 60 woningen in een Vechtse en groene opzet.

Hogere grenswaarde

Uit akoestisch onderzoek dat voor dit bestemmingsplan is uitgevoerd, is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde ten aanzien van het wegverkeer met ten hoogste 15 dB wordt overschreden. Omdat wordt voldaan aan het door de gemeente vastgestelde Hogere waarde beleid kunnen hogere grenswaarden Wet geluidhinder worden verleend.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde liggen ter inzage vanaf vrijdag 2 juli 2010 tot en met donderdag 12 augustus.

Gedurende deze termijn wordt eenieder in de gelegenheid gesteld schriftelijk (geen email) of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen. U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Maarssen, Postbus 11, 3600 AA Maarssen, o.v.v. ‘ontwerpbestemmingsplan De Kwekerij’.

Tevens kunnen belanghebbenden schriftelijk (geen email) of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Maarssen, Postbus 11, 3600 AA Maarssen, o.v.v. ‘ontwerpbesluit Hogere grenswaarde De Kwekerij’.

Voor het mondeling indienen van een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, verzoeken wij u contact op te nemen met mevrouw Bader-Schenk onder telefoonnummer 0346-594468.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is raadpleegbaar via of ligt ter inzage op de volgende locaties:

  • Gemeentelijke Internetsite www.maarssen.nl → inwoners → bouwen en wonen → bestemmingsplannen → De Kwekerij

  • Klantenservice van de centrale balie tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 te Maarssen. De stukken kunnen aan de balie worden gevraagd.

  • De landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde met bijbehorende stukken is raadpleegbaar via of ligt ter inzage op de volgende locaties:

  • Gemeentelijke Internetsite www.maarssen.nl → inwoners → bouwen en wonen → bestemmingsplannen → De Kwekerij

  • Klantenservice van de centrale balie tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 te Maarssen. De stukken kunnen aan de balie worden gevraagd.

Naar boven