Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Landelijk Gebied

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 25 mei 2010 het bestemmingsplan Landelijk gebied gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan Landelijk Gebied bestaat uit een toelichting, planregels, plankaart en bijlagen en heeft betrekking op het gehele landelijke gebied van de gemeente Nederlek, inclusief De Zaag. Het tot het Veenweidepact behorend gebied, dat gelegen is in het oostelijke deel van het landelijke gebied, maakt geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan Landelijk Gebied betreft een herziening van de bestemmingsplannen Krimpen landelijk gebied, Lekkerkerk landelijk gebied 1982, Loetbos 1996 en de correctieve herziening 1999, Bakkerswaal, Buitendijkse gronden, Boskalis, Boezemweg, De Zaag en Kerkweg-Noord (deels). Het plan is conserverend van aard, in die zin dat het de geldende rechten op een adequate wijze regelt en zoveel mogelijk inspeelt op de te voorziene algemene ontwikkelingen in het plangebied.

Wijzigingen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 23 december 2009 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Daarom heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Wijzigingen zijn doorgevoerd in de toelichting, regels en de plankaarten. Het gehele overzicht van wijzigingen is opgenomen in het vaststellingsbesluit.

De belangrijkste wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen zijn:

  • het aanpassen van de plankaart van enkele bestemmingen en bouwvlakken zodat zij aansluiten op de feitelijke situatie;

  • het opnemen van de bestemming Bedrijf- Nutsvoorziening;

  • de regeling voor volkstuinen in overeenstemming brengen met het bestemmingsplan Volkstuinen Krimpen aan de Lek.

Daarnaast zijn bij de vaststelling enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Het perceel Opperduit 460 is buiten het plangebied gelaten omdat hiervoor een aparte procedure is doorlopen;

  • Opnemen van aanlegsteigers op de plankaart;

  • Opnemen van de ontbrekende gebieden met een (middel)hoge archeologische verwachtingswaarde op de plankaart door middel van een dubbelbestemming Waarde-Archeologie.

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf 7 juli 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie van de afdeling VROM op het gemeentehuis te Lekkerkerk van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op maandag ook van 13.30 uur tot 18.00 uur. Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.nederlek.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Landelijk Gebied bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en belanghebbende is;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht;

  • eenieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Lekkerkerk, 6 juli 2010

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nederlek.

Naar boven