Vaststelling bestemmingsplan 2e partiële herziening bestemmingsplan De Vork

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 22 juni 2010 het bestemmingsplan 2e partiële herziening bestemmingsplan De Vork ongewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op een perceel grond langs de Hasselaarsweg tussen Hasselaarsweg 1 en 1a.

De Raad van State heeft het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan 1e partiële herziening bestemmingsplan De Vork, voor zover dat betrekking heeft op het plandeel met de bestemming ‘Groen en Water’, vernietigd. Het Bestemmingsplan 2e partiële herziening bestemmingsplan De Vork treedt in de plaats voor het vernietigde deel van het Bestemmingsplan 1e partiële herziening bestemmingsplan De Vork. Conform de uitspraak wordt de situatie van 2007 (de actuele situatie), inclusief de tweede inrit / uitrit gelegaliseerd. Op de overige gronden is de bestemming tuin gelegd.

Terinzageligging

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 8 juli 2010 gedurende de beroepstermijn van zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 te Heerhugowaard en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30.

Het Bestemmingsplan 2e partiële herziening bestemmingsplan De Vork kunt u, vanaf donderdag 8 juli 2010 ook raadplegen op onze website www.heerhugowaard.nl/bestemmingsplannen onder ‘bestemmingsplan online’.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf vrijdag 9 juli 2010 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijke wijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep in te stellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 6 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven