Ontwerpbestemmingsplan Wytgaard

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), in relatie tot afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Wytgaard met bijbehorende stukken met ingang van 8 juli 2010gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt bij de front office Stadsontwikkeling en -beheer op het Stadskantoor (telefoon 14058). Hier kunt u ook terecht als u vragen heeft over het plan of de procedure.

Het plan betreft het gehele dorp Wytgaard inclusief de aan het noorden van het dorp grenzende strook grond, waar ruimte wordt geboden voor dorpsuitbreiding. Voor de bestaande bebouwing is het bestemmingsplan conserverend van aard en worden de huidige functies benoemd.

Het ontwerp van het bestemmingsplan bevat een toelichting, een plankaart en regels, betrekking hebbende op zowel het gebruik van de gronden en opstallen als de toegelaten bebouwing.

Eenieder kan gedurende de termijn van ter inzage ligging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan Gemeenteraad van Leeuwarden, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden. U wordt verzocht in uw brief te vermelden: ‘zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Wytgaard’.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan via telefoonnummer 14058 een afspraak worden gemaakt. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de ter inzage termijn om termijnoverschrijding te voorkomen.

De kennisgeving, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpvaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar op www.leeuwarden.nl., rubriek ‘Regelgeving en publicaties’ onder het kopje ‘Inzage bestemmingsplannen’.

Naar boven