Ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – bewegingscentrum Rengerslaan

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), in relatie tot afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – bewegingscentrum Rengerslaan met de bijbehorende stukken met ingang van 8 juli 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt bij de front office Stadsontwikkeling en -beheer op het Stadskantoor (telefoon 14 058). Hier kunt u ook terecht als u vragen heeft over het plan of de procedure.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van een bewegingscentrum in 3 bouwlagen van ca 12 × 75 aan de westzijde van de Rengerslaan ter hoogte van het kennisplein. Het complex bevat zowel sport- en sportgerelateerde voorzieningen t.b.v. de aangrenzende hogescholen als fitnessvoorzieningen voor particulieren. Het initiatief past goed in de geplande bedrijfsontwikkeling van de kenniscampus. Het ontwerp van het bestemmingsplan bevat een toelichting, een plankaart (verbeelding) en regels, die betrekking hebben op zowel het gebruik van de gronden en opstallen als de toegestane bebouwing.

Eenieder kan gedurende de termijn van ter inzage ligging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan Gemeenteraad van Leeuwarden, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden. U wordt verzocht in uw brief te vermelden: ‘zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – bewegingscentrum Rengerslaan’. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan via telefoonnummer 14 058 een afspraak worden gemaakt. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de ter inzage termijn om termijnoverschrijding te voorkomen.

Deze kennisgeving, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar op www.leeuwarden.nl, rubriek ‘Regelgeving en publicaties’ onder het kopje ‘Inzage bestemmingsplannen’.

Naar boven