stcrt-2010-1034-001.png Bestemmingsplan Kersenboogerd

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2009 het bestemmingsplan ‘Kersenboogerd’ gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen gaan vooral over de hoogte van een gebouw voor kinderopvang aan de Nachtegaal, de aanleg van parkeerplaatsen daarbij en over de hoogte en oppervlakte van een gebouw voor kinderopvang aan de Boedijnhof. Voor een volledige weergave van de wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen’, het raadsvoorstel en het raadsbesluit.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 28 januari tot en met 10 maart 2010 voor een ieder ter inzage bij het Loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Het bestemmingsplan is daarnaast in te zien via de website van de gemeente (www.hoorn.nl).

Het plangebied betreft de gehele wijk Kersenboogerd. Het gebied wordt begrensd door de Oostergouw, de IJsselweg, bedrijventerrein Gildenweg, de gemeentegrens met Drechterland en de Provincialeweg.

De ontwikkelingslocatie Tuibrug valt er niet in.

Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze tegen het bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, tenzij een belanghebbende niet verweten kan worden dat hij/zij geen zienswijze heeft ingediend. Beroep kan verder door een belanghebbende worden ingesteld tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht. Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Hoorn, 27 januari 2010

Naar boven