Vaststelling bestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan Binnenstad II’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van donderdag 27 mei 2010 de herziening van het bestemmingsplan ‘Binnenstad II’ (Rv. nr. 10 0007) gewijzigd heeft vastgesteld.

Aard van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Binnenstad II omvat de wijken Academiewijk, d’Oude Morsch, Levendaal West, Maredorp/de Camp en Pancras 0ost en is op 13 augustus 2008 onherroepelijk geworden. De herziening van het bestemmingsplan Binnenstad II bestaat uit een aantal technische verbeteringen van het kaartmateriaal en de planvoorschriften van dit bestemmingsplan. Daarnaast voorziet de herziening in een nieuwe regeling voor het door Gedeputeerde Staten niet goedgekeurde artikel 23 van de planvoorschriften ten aanzien van de woningbouwlocatie Doelengracht en in een verbeterde oplossing voor het door de Raad van State buiten de goedkeuring gelaten kaartgedeelte tussen het Vrouwenkerkhof, de Dolhuissteeg en de Lange Mare.

De vastgestelde herziening van het bestemmingsplan Binnenstad II bestaat uit een verbeelding met enkele aanpassingen van kaart 1 voor D’Oude Morsch / Academiewijk, kaart 2 voor de Camp / Maredorp en kaart 5 Cultuurhistorie en bomen en voorts uit regels en een toelichting.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp zijn bij de vaststelling nog enkele beperkte wijzigingen aangebracht aan de regels en een beperkte verbetering van kaart 2 voor een perceel aan de Duizenddraadsteeg.

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen t.a.v. de locatie Doelengracht zijn voorts de planregels voor deze woningbouwlocatie op enkele punten aangepast. De afstand van de bebouwing op dit terrein tot een monumentale beuk dient nu minimaal 14 m te bedragen in plaats van 10 m. De omvang van de ondergrondse parkeergarage is van 30 parkeerplaatsen terug gebracht tot 18, terwijl ook de ontheffingsmogelijkheid tot 36 plaatsen is vervallen.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is op grond van artikel 3.8, lid 4 Wro toegezonden aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de inspecteur van het ministerie van VROM. Beiden hebben aangegeven, dat er geen bezwaar is tegen vervroegde publicatie van het vaststellingsbesluit.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf maandag 5 juli t/m maandag 16 augustus 2010 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) maandag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur en op donderdagavond van 17.00–20.00 uur.

Bij de informatiebalie van het stadhuis is het bestemmingsplan met bijlage verkrijgbaar. Een gedrukt exemplaar kost € 7,50.

Ook is mogelijk om voornoemde stukken in te zien via www.leiden.nl/ruimtelijkeordening.

Beroep en voorlopige voorziening

Tijdens de hiervoor genoemde inzage termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te stellen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzage termijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist en de inwerkingtreding hiervan niet geheel of gedeeltelijk wordt geschorst.

Leiden, 25 juni 2010

Naar boven