Goedkeuring bestemmingsplan Wymbritseradiel Zuidwest betreft de dorpen Oudega en Sandfirden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wymbritseradiel maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij hun besluit van 15 juni 2010 (verzonden d.d. 21 juni 2010) het bestemmingsplan ‘Wymbritseradiel Zuidwest’ gedeeltelijk hebben goedgekeurd. Goedkeuring is onthouden aan artikel 4, lid 1, sub e van de bestemmingsregels waarbij geen (volwaardige) detailhandel is toegestaan binnen de bestemming ‘bedrijfsdoeleinden’.

Genoemd bestemmingsplan heeft betrekking op de dorpsgebieden (komgebieden) van Oudega en Sandfirden. Het bestemmingsplan dient ter vervanging van:

  • het bestemmingsplan ‘Oudega-Kom’, vastgesteld d.d. 20 december 1994 en goedgekeurd d.d. 4 april 1995;

  • het bestemmingsplan ‘Oudega De Stripe’, vastgesteld d.d. 17 november 1976 en goedgekeurd d.d. 24 februari 1978;

  • het bestemmingsplan ‘Oudega De Stripe II’, vastgesteld d.d. 22 november 1978 en goedgekeurd d.d. 26 april 1979;

  • het Dorpsvernieuwingsplan ‘Sandfirden’, vastgesteld d.d. 26 november 1996 en goedgekeurd d.d. 27 februari 1997;

  • deels het bestemmingsplan ‘Buitengebied Wymbritseradiel’, vastgesteld d.d. 19 november 1991 en goedgekeurd d.d. 23 juni 1992 en de partiële wijziging, vastgesteld d.d. 16 februari 1993 en goedgekeurd d.d. 1 oktober 1993.

Inzien:

Het goedkeuringsbesluit met het goedgekeurde bestemmingsplan zelf ligt met ingang van 5 juli 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis (centrale balie, tijdens openstelling-tijden), Stadslaan 75 te IJlst). Het bestemmingsplan is tevens in te zien op onze site: www.wymbrits.nl → diensten en producten → productencatalogus → bestemmingsplan → overzicht digitaal plan en bestemmingsplan → goedkeuring bestemmingplan Wymbritseradiel-Zuidwest.

Reageren:

Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) kan beroep worden ingesteld tegen het goedkeuringsbesluit door:

  • degene die tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten voornoemd heeft ingebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten tegen het vastgestelde bestemmingsplan heeft ingebracht;

  • eenieder die bedenkingen heeft tegen de hiervoor genoemde goedkeuringsonthouding.

Een dergelijk beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: de naam en adres van indiener, dagtekening, omschrijving van besluit waartegen beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Genoemd goedkeuringsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de genoemde ter inzage leggingstermijn (16 augustus 2010), tenzij binnen die termijn door bovengenoemde beroeps-gerechtigde(n), naast het aantekenen van beroep, ook een verzoek tot voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

IJlst, 24 juni 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven