Besluit houdende wijziging van het Besluit mandaat en machtiging Agentschap NL voor uitvoering subsidieregelingen en -programma’s Verkeer en Waterstaat

25 juni 2010

Nr. CEND/HDJZ-2010/1007 sector WAT

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op de artikelen 10:3, eerste lid, en 10:4, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de schriftelijke instemming van de Algemeen directeur Agentschap NL van 21 juni 2010 (kenmerk ZJZ1025889);

Besluit:

ARTIKEL I

In de alfabetische opsomming van onderdeel C van de bijlage bij artikel 1 tot en met 4 van het Besluit mandaat en machtiging Agentschap NL voor uitvoering subsidieregelingen en -programma’s Verkeer en Waterstaat wordt een regeling ingevoegd, luidende:

  • Tijdelijke subsidieregeling Wereldwijd Werken met Water.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

TOELICHTING

Onderhavig besluit strekt tot het toevoegen van de Tijdelijke subsidieregeling Wereldwijd Werken met Water aan de bijlage van het Besluit mandaat en machtiging Agentschap NL voor uitvoering subsidieregelingen en -programma’s Verkeer en Waterstaat. Door deze toevoeging wordt Agentschap NL aangewezen als uitvoeringsorganisatie als bedoeld in artikel 1, onderdeel l, van de Tijdelijke subsidieregeling Wereldwijd Werken met Water. Overeenkomstig artikel 10:4 van de Algemene wet bestuursrecht heeft de algemeen directeur van Agentschap NL bij brief van 21 juni 2010 (kenmerk ZJZ1025889), ingestemd met de onderhavige mandaatverlening. Opgemerkt wordt dat de Algemene instructie bij Besluit mandaat en machtiging Agentschap NL voor uitvoering subsidieregelingen en -programma’s verkeer en Waterstaat ook geldt voor de nu toegevoegde subsidieregeling.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Naar boven