Bestemmingsplannen ‘Binnensportaccommodatie Oude Landen’ en ‘Partiële herziening Buitengebied, Rullen’

Vastgestelde bestemmingsplannen

  • ‘Binnensportaccommodatie Oude Landen’

  • ‘Partiële herziening Buitengebied, Rullen ongenummerd’

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad op 23 juni 2010 de ongenummerd’ te Nuenen ongewijzigd heeft vastgesteld.

  • Het bestemmingsplan ‘Binnensportaccommodatie Oude Landen’ voorziet in de bouw van een nieuwe sporthal op het sportterrein aan de Oude Landen.

  • Het bestemmingsplan ‘Rullen ongenummerd’ ziet op het gewijzigd uitvoeren van een bestaande bouwvergunning voor het bouwen van een recreatiewoning op het perceel Rullen ongenummerd, kadastraal bekend sectie B, nummer 5270.

Beide bestemmingsplannen liggen inclusief raadsbesluit overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 2 juli 2010 gedurende zes weken (tijdens kantooruren of op afspraak) op de gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, bij de balie Wonen en Openbare Ruimte, voor eenieder ter inzage.

De plannen zijn ook raadpleegbaar via de gemeentelijke internetsite: www.nuenen.nl.

Tevens zijn de plannen in te zien via de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl.

  • Het bestemmingsplan ‘Binnensportaccommodatie Oude Landen’ kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0820.BPBsportOudeLanden-D001.

  • Het bestemmingsplan ‘Rullen ongenummerd’ kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0820.BPBGRullenong-D001.

Tegen deze besluiten kan binnen de zes wekentermijn van tervisielegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt.

Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Een beroep schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Eeneind’

Met betrekking tot het bestemmingsplan ‘Eeneind’ werden beroepen ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bij uitspraak van 23 juni 2010 (nr. 200901 924/1/R3) heeft de Afdeling bestuursrechtspraak deze beroepen ongegrond verklaard.

Met ingang van 9 juni 2010 is het bestemmingsplan ‘Eeneind’ onherroepelijk geworden.

Door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant werd op 17 februari 2009 aan delen van het bestemmingsplan goedkeuring onthouden. In verband hiermee werd een correctieve herziening opgesteld, bestemmingsplan ‘Eeneind, 1e herziening’. Tegen deze herziening werden geen beroepen ingesteld. Ook deze herziening is onherroepelijk.

Het bestemmingsplan ‘Eeneind’ ligt – evenals de 1e herziening daarvan – (tijdens kantooruren of op afspraak) ter inzage op de gemeentesecretarie, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, bij de balie Wonen en Openbare Ruimte.

Het instellen van beroep tegen een onherroepelijk bestemmingsplan is niet mogelijk.

Nuenen, 1 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven