Inspraak ontwerpbestemmingsplan Joure – Zijl 1

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 2 juli 2010 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure het ontwerpbestemmingsplan ‘Joure – Zijl 1’ en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan zijn tevens digitaal raadpleegbaar op www.skarsterlan.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan bevat de planologische regeling voor het perceel Zijl 1 te Joure. De huidige planologische regeling is opgenomen in het bestemmingsplan ‘Joure Kom III’ en de ‘Partiële herziening bestemmingsplannen (Parapluplan ontheffingen)’.

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheden voor het oprichten van een herberg inclusief bedrijfs- c.q. beheerderswoning woning met de daarbij behorende bouw/verbouwwerkzaamheden en daartoe wordt aan het perceel de bestemming ‘Horeca’ toegekend. Tevens zijn aanverwante voorzieningen in de vorm van kleinschalige workshops mogelijk en naar aard en invloed op de omgeving daarmee gelijk te stellen activiteiten als ondergeschikt onderdeel van de herberg.

Een ieder kan gedurende de genoemde termijn van terinzageligging schriftelijk zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, postbus 101, 8500 AC Joure. U kunt uw reactie ook mailen naar: info@skarsterlan.nl.

Tevens is er een mogelijkheid om mondeling zienswijzen in te dienen, echter alleen na afspraak met een medewerker van de Afdeling Vergunningen/Ruimte via het Afsprakenbureau (tel. 0513 481325). Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Naar boven