Bekendmaking van het besluit tot vaststelling bestemmingsplan ‘Oostelijke Handelskade 4’

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Oost maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het volgende bekend:

De raad van het Stadsdeel Zeeburg heeft op 6 april 2010 het bestemmingsplan ‘Oostelijke Handelskade 4’ gewijzigd vastgesteld .De wijzigingen en de motivering daarvoor zijn te vinden in de van het bestemmingsplan deel uitmakende Toelichting, onder de paragraaf ‘Nota van beantwoording’ alsmede in het raadsbesluit met bijbehorende stukken.

Het bestemmingsplan maakt het gebruik van een gedeelte van het perceel Oostelijke Handelskade 4 voor Horecacategorie kleiner of gelijk aan VI (discotheek), mogelijk. Voor het gehele plangebied blijft dat (ook) de bestemming Horecacategorie kleiner of gelijk aan III (café restaurant) is toegestaan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is op 28 april 2010 gepubliceerd in het Stadsblad en Het Parool Op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening wordt het besluit tot vaststelling van een gewijzigd bestemmingsplan zes weken na de vaststelling bekend gemaakt. Daartoe dient deze publicatie, welke tevens in de Staatscourant zal worden geplaatst.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 30 juni 2010 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen in die periode worden ingezien bij het Publiekscentrum van het stadsdeelkantoor Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2, Amsterdam. Openingstijden van het publiekscentrum zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur, en donderdag van 8.00 uur tot 12.00 uur en maandag en dinsdag van 17:00 tot 20:00 en zaterdag van 9:00 tot 12:00.

Het bestemmingsplan bestaat uit een plankaart/verbeelding en planregels en gaat vergezeld van een toelichting. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen: http://www.oost.amsterdam.nl/wonen_en/bestemmingplannen

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van het Stadsdeel Zeeburg;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te stellen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen de Afdeling verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist (art. 8.4 Wro).

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Oost.

Naar boven