Vastgesteld bestemmingsplan Kagerban – Sociaal Cultureel Centrum de Schoof

De gemeenteraad van Wervershoof heeft in zijn vergadering van 20 mei 2010 het ontwerpbestemmingsplan Kagerban – Sociaal Cultureel Centrum de Schoof gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde ontwerpbestemmingsplan betreft een planologische regeling voor het nieuwe sociaal-cultureel centrum De Schoof aan het Bisschop Grentplantsoen.

Gedurende de termijn van ter inzage van het ontwerp zijn er zienswijzen door de gemeenteraad ontvangen. Deze zijn verwerkt en van een antwoord voorzien in de ‘Reactienota zienswijzen bestemmingsplan Kagerban Sociaal Cultureel Centrum de Schoof’. De reactienota maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan.

De zienswijzen gaven de gemeenteraad aanleiding om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. De wijzigingen hebben betrekking op:

  • Op grond van artikel 9.1.2 van het ontwerpbestemmingsplan werden evenementen niet tot een strijdig gebruik van de gronden en bouwwerken van de bestemmingen gerekend. Op grond van de begripsbepalingen van het ontwerpbestemmingsplan betreft dit activiteiten in de openlucht of in tijdelijke onderkomens. De gemeenteraad is van oordeel dat evenementen in de openlucht en tijdelijke onderkomens vanwege de ruimtelijke uitstraling niet bij recht geregeld moeten worden in dit bestemmingsplan. Om die reden is het bewuste artikel geschrapt;

  • In het ontwerpbestemmingsplan was binnen de bestemming ‘Groen’ van artikel 3 ruimte voor speelvoorzieningen, wegen en woonstraten. Deze mogelijkheden komen in het vastgestelde bestemmingsplan niet meer voor;

  • In het ontwerpbestemmingsplan was binnen de bestemming ‘Verkeer-Verblijf’ van artikel 6 ruimte voor speelvoorzieningen. Deze mogelijkheid komt in het vastgestelde bestemmingsplan niet meer voor. Overigens staat in de reactienota op bladzijde 32 dat het om artikel 5.1 gaat. Dit is onjuist; bedoeld wordt artikel 6.1;

  • Artikel 8.1.2 van het ontwerpbestemmingsplan (algemene bouwregels) is ambtshalve gewijzigd;

  • De gronden tussen het Bisschop Grentplantsoen 8 en 10 betreft de doorgang naar het Kerkelaantje. Dit is nu afgesloten voor verkeer. Deze gronden hebben in het vastgestelde bestemmingsplan de bestemming ‘Groen’ gekregen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan Kagerban – Sociaal Cultureel Centrum de Schoofligt met ingang van vrijdag 2 juli 2010 zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Wervershoof, sector Ruimte, Raadhuisplein 1 Wervershoof. U kunt iedere werkdag van 08.30 tot 12.00 uur hiervoor terecht. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan op de website www.wervershoof.nl bij ‘bekendmakingen’ en ‘ruimtelijke ordening’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl raadpleegbaar.

Beroep

Binnen de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad van Wervershoof beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit beroep kan alleen worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend;

  • belanghebbenden die beroep willen instellen tegen de vastgestelde wijzigingen.

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Deze inwerkingtreding kan uitsluitend worden gestuit door een voorlopige voorziening van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Op grond van artikel 8.4 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening dient deze voorlopige voorziening gedurende de beroepstermijn te worden aangevraagd. Deze voorziening kan alleen worden aangevraagd door degenen die gerechtigd zijn tot het instellen van beroep.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de datum en omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, evenals de gronden van het beroep.

Naar boven