Ontwerpbestemmingsplan LOG De Ass inclusief MER en passende beoordeling

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied LOG De Ass en nummer NL.IMRO.1684. 18BPlogdeass-ON01 inclusief MER (milieueffectrapportage) en passende beoordeling ter inzage leggen.

Het ontwerpbestemmingsplan zonder MER en passende beoordeling heeft eerder van 8 april tot en met 19 mei 2010 ter visie gelegen. De indertijd ingediende zienswijzen worden betrokken  bij deze procedure. Het ontwerpbestemmingsplan is ten opzichte van de eerdere versie niet gewijzigd.

Dit plan voorziet in de realisatie van Landbouwontwikkelingsgebied De Ass, woningbouw aan de Beerseweg en 0,5 ha natuurontwikkeling (allen te Haps).

Ingevolge art 7.20 Wet milieubeheer is de realisatie van het landbouwontwikkelingsgebied (Log) een MER-plichtige activiteit. In de planMER worden de milieueffecten van realisatie van het log in beeld gebracht. Hiertoe wordt het voorkeursalternatief vergeleken met alternatief 1 en een maximaal alternatief op basis van de maximale planologische ruimte die het bestemmingsplan biedt. In de nabijheid van zowel de huidige bedrijfslocaties als het LOG is natura 2000-gebied de Oeffelter Meent gelegen. Omdat niet op voorhand kon worden uitgesloten dat de ontwikkeling van het LOG nadelige effecten heeft op dit gebied is een passende beoordeling in het kader van de Natuurbeschermingswet uitgevoerd.

Het ontwerpbestemmingsplan LOG De Ass inclusief MER en passende beoordeling wordt voor zienswijzen ter inzage gelegd voor iedereen. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 30 juni tot en met 11 augustus 2010 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en de bibliotheek in Cuijk. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.cuijk.nl bij ‘Digitale balie’ onder ‘Ruimtelijke plannen’ en ‘Buitengebied’.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen mondeling of schriftelijk een zienswijze omtrent dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan het de gemeenteraad, postbus 10.001, 5430 DA Cuijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer: 0485 396 672.

Cuijk, 30 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Cuijk,

P. Mengde,

burgemeester.

P.M. van de Koolwijk,

secretaris.

Naar boven