Projectbesluit en bouwvergunningen ‘De Verbinding’ en definitief besluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders maken, onder andere op grond van artikel 3.11 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het college van burgemeester en wethouders in zijn vergadering van 22 juni 2010 besloten heeft tot het nemen van het projectbesluit ‘De Verbinding’ en de verlening van twee bouwvergunningen. Ten behoeve van de realisatie van het project hebben zij voorts besloten een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting vast te stellen op grond van de Wet geluidhinder.

Ook heeft het college de zienswijzennota vastgesteld. De ingebrachte zienswijzen op deze besluiten hebben aanleiding gegeven tot het aanbrengen van wijzigen van de toelichting bij het projectbesluit ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit ‘De Verbinding’.

Bouwvergunningen

De bouwvergunningen hebben betrekking op de realisatie van het project De Verbinding. Op 13 en 16 november 2009 hebben wij twee bouwaanvragen ontvangen voor de realisatie van het project ‘De Verbinding”, gelegen in het gebied Harderwijkerweg, Stationsstraat, Julianalaan, Prinsesselaan en Sterrenboswegje. Op 13 november 2009 hebben wij een bouwaanvraag ontvangen voor de bouw van 66 appartementen, een ondergrondse stallingsgarage en commerciële ruimten aan de Branderskamp. Op 16 november 2009 hebben wij een bouwaanvraag ontvangen voor de bouw van 15 appartementen en commerciële ruimten aan de Julianalaan / Prinsesselaan.

Projectbesluit

Omdat de bovengenoemde bouwaanvragen niet passen binnen het geldende bestemmingsplan heeft het college van burgemeester en wethouders van Ermelo op 17 februari 2010 besloten een ontwerp-projectbesluit te nemen.

Het collegebesluit ligt, samen met de vastgestelde besluiten en bijbehorende stukken, van 1 juli tot en met 11 augustus 2010 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor tijdens openingstijden terecht bij het Klantcontactcentrum.

De stukken behorende bij het projectbesluit kunt u ook digitaal raadplegen op www.ermelo.nl/projectbesluiten. Het collegebesluit en het vastgestelde projectbesluit De Verbinding, met identificatienummer NL.IMRO.0233.PBdeverbinding-0401, kunt u met bijbehorende stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bovengenoemde besluiten beroep worden ingesteld bij de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Zutphen, postbus 205, 7200 AE Zutphen door belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten hebben kenbaar gemaakt of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze hebben kenbaar gemaakt;

Het instellen van beroep schort de werking van de bovengenoemde besluiten niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de President van de Arrondissementsrechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE Zutphen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Toepasselijkheid hoofdstuk 1, afdeling 2 Crisis en herstelwet (Chw)

Op bovengenoemde besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing (art. 1.1 Chw jo. art. 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift. De wet is raadpleegbaar op wetten.overheid.nl.

Definitief besluit hogere grenswaarde op grond van de Wet geluidhinder voor de bouw van appartementen van De Verbinding

De bedoeling is om een aantal appartementen te realiseren bij het project De Verbinding. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de realisatie van de appartementen mogelijk te maken, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om een projectbesluit te nemen.

Op grond van de Wet geluidhinder is hiervoor een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op de gevels van een aantal appartementen van het plan De Verbinding boven de volgens de Wet geluidhinder toegestane geluidnorm van 48 decibel zal komen te liggen. Het geluid is afkomstig van het wegverkeer op de Harderwijkerweg en Stationsstraat.

Het is in dit geval redelijkerwijs niet mogelijk om zodanige maatregelen te treffen dat wel binnen de norm wordt gebleven. In verband hiermee heeft het college van burgemeester en wethouders op grond van de Wet geluidhinder hiervoor een hogere grenswaarde vastgesteld.

Het collegebesluit ligt, samen met de vastgestelde besluiten en bijbehorende stukken, van 1 juli tot en met 11 augustus 2010 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor tijdens openingstijden terecht bij het Klantcontactcentrum.

Tegen het besluit kan binnen zes weken na bekendmaking beroep worden ingesteld door:

  • a. belanghebbende die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

  • b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;

  • c. belanghebbenden die zienswijze hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

  • d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

De beschikking wordt na afloop van de beroeptermijn van kracht, tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek is gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de genoemde afdeling.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer K. Braamskamp, afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon 0341 56 71 81.

Toepasselijkheid hoofdstuk 1, afdeling 2 Crisis en herstelwet (Chw)

Op bovengenoemde besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing (art. 1.1 Chw jo. art. 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift. De wet is raadpleegbaar op wetten.overheid.nl.

Ermelo, 23 juni 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

Naar boven