Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Katwijk NB’ zonder exploitatieplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Katwijk NB’ met nummer NL.IMRO.1684.01BPkatwijknb-VA01 gewijzigd ten opzichte van het ontwerp heeft vastgesteld. De wijzigingen hebben te maken met de verwerking van een aantal zienswijzen. Aan de hoofdopzet van het bestemmingsplan is niets gewijzigd.

Tevens maken zij bekend dat de gemeenteraad besloten heeft geen exploitatieplan vast te stellen behorende bij het bestemmingsplan.

Het plan is opgesteld in het kader van het actualiseringsprogramma gemeente Cuijk dat is vastgesteld door de raad op 14 april 2003 en laatstelijk is geactualiseerd bij raadsbesluit van 29 juni 2009. Het plan heeft primair een conserverend karakter. Daarnaast biedt het bestemmingsplan mogelijkheden voor planologisch verantwoorde in- en uitbreidingsmogelijk-heden ten behoeve van woningbouw binnen de kern Katwijk.

Het gewijzigde bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen worden voor beroep ter inzage gelegd van 1 juli tot en met 11 augustus 2010 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en de bibliotheek in Cuijk. De stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.cuijk.nl bij ‘Digitale balie’ onder ‘Ruimtelijke plannen’ en ‘Kern Katwijk’.

Voor de mogelijkheid van beroep worden de besluiten omtrent de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en het niet vaststellen van een exploitatieplan als één besluit aangemerkt.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Eveneens kan eenieder tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Raad van State.

Tevens kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Cuijk, 1 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Cuijk,

P. Mengde,

burgemeester.

P.M. van de Koolwijk,

secretaris.

Naar boven