Ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkakkerstraat’

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 1 juli 2010 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkakkerstraat’ ter inzage ligt.

Het plan betreft een herontwikkeling ten behoeve van de bouw van 37 grondgebonden woningen. De huidige bebouwing in het plangebied bestaat uit een bedrijfsverzamelgebouw. Daarnaast is er een speelterrein en een bosperceeltje gelegen. De kaders voor de herontwikkeling zijn weergegeven in de vastgestelde gebiedsvisie. Om de gewenste (her)invulling van het gebied te kunnen realiseren, wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 1 juli tot en met 11 augustus 2010 ter inzage. Het bestemmingsplan is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl. Tevens ligt er een exemplaar van het bestemmingsplan in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15. De stukken liggen ook ter inzage in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12 en het dorpshuis in Borkel en Schaft, Dorpsstraat 55. Aan het papieren exemplaar kunnen geen rechten worden ontleend.

Informatieavond

Om u, naast het formele bestemmingsplan, meer zicht te geven op de uitwerking van het bestemmingsplan, organiseert de gemeente samen met projectontwikkelaar Ravensburgh een informatieavond. Deze informatieavond zal de opzet hebben van een inloopavond. Tijdens deze informatieavond kunt u informatie krijgen over het bestemmingsplan en de verdere procedure.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 13 juli 2010 in café-zaal De Dommelstroom aan de Bergstraat 32 te Dommelen. U kunt tussen 19.00 en 21.00 uur de plannen bekijken en hierover vragen stellen aan de projectleiders van de gemeente en Ravensburgh.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze naar voren te brengen bij de gemeenteraad van de gemeente Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. Tevens is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met team Ruimtelijke ontwikkeling en economie (ruimtelijke ordening), bereikbaar via telefoonnummer (040) 208 36 78.

Valkenswaard, 30 juni 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

R.F.W. van Eijck.

De burgemeester,

A.B.A.M. Ederveen.

Naar boven