Ontwerpbestemmingsplan Driemond: Deelgebied Bestaand Dorp

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van donderdag 1 juli 2010 voor een periode van 6 weken het ontwerpbestemmingsplan Driemond: Deelgebied Bestaand Dorp ter inzage ligt op de volgende plaatsen:

  • Het Informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 09.00–16.00 uur;

  • de openbare bibliotheek Bijlmermeer, Bijlmerplein 93, geopend op maandag van 14.00–17.30 uur, woensdag van 10.00–17.30 uur, donderdag van 12.00–20.00 uur, vrijdag van 14.00–17.30 uur en zaterdag van 11.00–17.00 uur.

  • het Dorpshuis Driemond, Burg. Bletzstraat 74 te Driemond, op werkdagen geopend van 9.00–12.00 uur.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan Driemond: Deelgebied Bestaand Dorp is te downloaden op de website van het stadsdeel. Een digitale versie van het bestemmingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hoewel de digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies. Voor de zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het nieuw opgestelde ontwerpbestemmingsplan Driemond: Deelgebied Bestaand Dorp heeft tot doel om een actueel juridisch-planologisch kader te bieden voor het beheer van het plangebied. Daarbij wordt uitgegaan van de bestaande en vergunde situatie, rekening houdend met lopende ontwikkelingen.

Het plangebied betreft ruwweg de bestaande bebouwing van het dorp Driemond. Het plangebied sluit in het noorden aan op het onherroepelijke bestemmingsplan Driemond: Deelgebied Ontwikkelingslocaties, in het oosten op de gemeentegrens met de gemeente Weesp en het bestemmingsplan Driemond: Deelgebied Ontwikkelingslocaties, in het zuiden op de Provinciale weg N236 en in het westen op de zuidelijke oever van de rivier de Gaasp en een gedeelte van de Stammerlandweg.

Eenieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging schriftelijke zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.Deze schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de Stadsdeelraad van het Stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost.

Eenieder kan tevens mondelinge zienswijzen naar voren brengen gedurende de termijn van de terinzagelegging. Hiervoor kunt u een afspraak maken met dhr. P. de Vries van het Bureau Projecten van de sector Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (telefoon: 020-25 25 224) op dinsdagen tussen 10.00 en 15.00 uur.

Amsterdam Zuidoost, 30 juni 2010

Het Dagelijks Bestuur,

M. La Rose,

voorzitter.

Ch. M. Rach,

secretaris.

Naar boven