Bekendmaking drie gecoördineerde besluiten

Op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) wordt bekendgemaakt dat, met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, de volgende drie gecoördineerde besluiten zijn genomen:

  • 1. de vaststelling van het bestemmingsplan ’t nieuwe Havenkwartier 1e fase;

  • 2. het verlenen van een bouwvergunning voor de bouw van 8 herenhuizen op het parkeerterrein aan de Hobahostraat;

  • 3. het verlenen van een kapvergunning voor de kap van 6 bomen aan de noordzijde van de Hobahostraat.

Deze drie besluiten liggen vanaf 1 juli ter inzage in de gemeentewinkel en zijn te ook te vinden op www.lisse.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden deze drie besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift loopt van 2 juli tot en met 12 augustus 2010. Om een beroepschrift in te kunnen dienen, moet u belanghebbende zijn. Er kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen één of meerdere van de voornoemde drie ontwerpbesluiten heeft ingediend.

Een beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het adres is: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • de naam en het adres van indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep;

  • een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vergt, kan, indien beroep is ingesteld, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Indien dit verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn van 6 weken, wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Lisse, 30 juni 2010

Het college van burgemeester en wethouders

Naar boven