Vastgesteld bestemmingsplan Onderdijk - Woningbouwlocatie Dirk Bijvoetweg

De gemeenteraad van Wervershoof heeft in zijn vergadering van 20 mei 2010 het ontwerpbestemmingsplan Onderdijk - Woningbouwlocatie Dirk Bijvoetweg gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde ontwerpbestemmingsplan betreft een planologische regeling voor de nieuwe woningbouwlocatie ten zuiden van de Dirk Bijvoetweg in Onderdijk. Er worden in het gebied 80 woningen gebouwd. De nieuwbouw vindt gefaseerd plaats, eerst wordt het noordelijk deel ontwikkeld en aansluitend het zuidelijk deel.

Gedurende de termijn van ter inzage van het ontwerp zijn er zienswijzen door de gemeenteraad ontvangen. Deze zijn verwerkt en van een antwoord voorzien in de ‘Reactienota zienswijzen bestemmingsplan Onderdijk - Woningbouwlocatie Dirk Bijvoetweg’. De reactienota maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan.

De zienswijzen gaf de gemeenteraad aanleiding om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. Het betreft de volgende onderdelen:

  • Op de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan was de groenstrook aan de noordrand van het zuidelijk eiland ononderbroken, waardoor daar geen wegen konden komen. Om deze reden is nu op de verbeelding in het verlengde van de brug in het zuidelijk plandeel de bestemming Groen gewijzigd in Woongebied.

  • In paragraaf 3.2.2. van de toelichting is de zin ‘Langs de Dirk Bijvoetweg lopen diverse buslijnen’ geschrapt. Dit bleek namelijk onjuist te zijn.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan Onderdijk - Woningbouwlocatie Dirk Bijvoetweg ligt met ingang van vrijdag 2 juli 2010 zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Wervershoof, sector Ruimte, Raadhuisplein 1 Wervershoof. U kunt iedere werkdag van 08.30 tot 12.00 uur hiervoor terecht. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan op de website www.wervershoof.nl bij ‘bekendmakingen’ en ‘ruimtelijke ordening’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl raadpleegbaar.

Beroep

Binnen de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad van Wervershoof beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit beroep kan alleen worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend;

  • belanghebbenden die beroep willen instellen tegen de vastgestelde wijzigingen.

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Deze inwerkingtreding kan uitsluitend worden gestuit door een voorlopige voorziening van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Op grond van artikel 8.4 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening dient deze voorlopige voorziening gedurende de beroepstermijn te worden aangevraagd. Deze voorziening kan alleen worden aangevraagd door degenen die gerechtigd zijn tot het instellen van beroep.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de datum en omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, evenals de gronden van het beroep.

Naar boven