Gewijzigde vastgestelde projectbesluiten in combinatie met bouwvergunning

Op 22 juni 2010 heeft het college van burgemeester en wethouders op grond van artikel 3.11 juncto artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening de volgende projectbesluiten artikel 3.10 Wro gewijzigd vastgesteld ten opzichte van de ontwerpen van de projectbesluiten zoals deze ter inzage hebben gelegen:

  • Bedrijfsuitbreiding Van Rietlaan 16 te Linschoten.

    De eigenaar van het bedrijf Van Rietlaan 16 wil zijn bedrijf met 147 m2 uitbreiden.

    De wijziging in het projectbesluit betreft:

    • a. Wijzigen van het plangebied projectbesluit bedrijfsuitbreiding Van Rietlaan 16 te Linschoten (zie gewijzigde plankaart in hoofdstuk 5 van de Nota van beantwoording).

    Het college heeft besloten de reguliere bouwvergunning voor dit project te verlenen aan de eigenaar van het bedrijf Van Rietlaan 16 (onder aanpassing van een eerder besluit van 3 november 2009).

  • Vrachtwagenparkeerplaats Van Rietlaan te Linschoten.

    Ter vervanging van de parkeerplaats in de nieuwe wijk Voorvliet wordt er een vrachtwagenparkeerplaats op de Van Rietlaan gerealiseerd.

    Zoals opgenomen in de gewijzigde kaarten in hoofdstuk 5 van de Nota van beantwoording zijn de volgende wijzigingen in het projectbesluit aangebracht:

    • a. Wijzigen van het plangebied projectbesluit vrachtwagenparkeerplaats ter hoogte bij de Van Rietlaan 16 te Linschoten (zie kaart).

    • b. Vroeger laten beginnen van de inrit vrachtwagenparkeerplaats ter hoogte van de Van Rietlaan 16 te Linschoten (zie kaart).

    • c. Het realiseren van een oevervoorziening naast de inrijdstrook vrachtwagenparkeerplaats.

    • d. Door extra verharding van de inrit en inrijdstrook, maar daarentegen het vervallen van de realisatie van de zestal langsparkeerplaatsen aan de Van Rietlaan, zal in totaal 417 m2 (ipv 422 m2) water gecompenseerd worden waarvan 88 m2 (ipv 93 m2) in de wijk Voorvliet te Linschoten (zie kaart).

    Het college heeft besloten de reguliere bouwvergunning voor dit project te verlenen aan de Stichting Chauffeurs Linschoten (onder aanpassing van een eerder besluit van 3 november 2009).

Op de ontwerpprojectbesluiten bedrijfsuitbreiding en vrachtwagenparkeerplaats zijn 62 zienswijzen ingediend. In de Nota van beantwoording wordt gemotiveerd ingegaan op de reacties en wordt ten aanzien hiervan een standpunt ingenomen.

Het ontwerpprojectbesluit zestal langsparkeerplaatsen is ingetrokken

Op 3 november 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerpprojectbesluit zestal langsparkeerplaatsen Van Rietlaan te Linschoten. Het voornemen was om een zestal langsparkeerplaatsen voor personenwagens op een huidige groenstrook aan de Van Rietlaan te realiseren aangezien de parkeerdruk hier hoog is. Op het ontwerpprojectbesluit zestal langsparkeerplaatsen zijn 3 zienswijzen ingediend.

Gelet op de inhoud van de 3 zienswijzen en het krappe budget voor de realisatie van de vrachtwagenparkeerplaats aan de Van Rietlaan te Linschoten heeft het college van burgemeester en wethouders op 22 juni 2010 besloten om het projectbesluit zestal langsparkeerplaatsen Van Rietlaan in te trekken. Het aanvankelijke budget voor de realisatie van de zestal langsparkeerplaatsen zal worden besteed aan de realisatie van de vrachtwagenparkeerplaats aan de Van Rietlaan.

De 3 zienswijzen zijn allen ontvankelijk en gegrond verklaard voor zover het commentaar betrekking heeft op het ontwerpprojectbesluit zestal langsparkeerplaatsen. Dit is verwerkt in de Nota van beantwoording.

Rechtsbescherming

Bovengenoemde (ontwerp)projectbesluit(en) en bouwvergunningen met bijbehorende stukken liggen van 1 juli 2010 t/m 11 augustus 2010 op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur bij de balie bouwzaken op het stadskantoor ter inzage. Belanghebbenden kunnen tegen deze (ontwerp)projectbesluit(en) vanaf de dag na die waarop het besluit ter inzage wordt gelegd gedurende zes weken een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank Utrecht, sector bestuursrecht, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het projectbesluit niet op. Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan gelijktijdig met het indienen van het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht, sector bestuursrecht, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Het in werking treden van de projectbesluiten wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening en het griffierecht naar www.rechtbankutrecht.nl of telefoonnummer (030) 223 35 00.

U kunt de inhoud van de projectbesluiten ook bekijken op www.montfoort.nl → Actueel → Bekendmakingen.

Naar boven