stcrt-2010-1018-001.png Afhandeling bezwaren vestiging voorkeursrecht op grond Wet voorkeursrecht gemeenten, Noordelijke Vaarverbinding/Ontsluitingsweg te Midwolda

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maken op grond van het bepaalde in artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de (voormalige) gemeente Scheemda op 16 december 2009 in bezwaar heeft besloten een aantal gebreken te herstellen in het oorspronkelijke besluit van 1 juli 2009 tot aanwijzing op grond van de artikelen 2 en 5 van de Wvg van een aantal percelen ten noorden van Midwolda waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het herstel heeft betrekking op de volgende twee onderdelen.

  • In het oorspronkelijke besluit dient in plaats van artikel 3 van de Wvg te worden gelezen artikel 5 van de Wvg.

  • De lijst van aangewezen percelen wordt vervangen door een lijst, die bij het besluit van 16 december 2009 is gevoegd. Het verschil tussen de beide lijsten is de toevoeging op de lijst van 16 december 2009 van de Steunstichting H.D. Guyot te Haren als eigenaar met beklemrecht van het perceel, kadastraal bekend, gemeente Midwolda, L, no. 202.

Het besluit ligt met de lijst van aangewezen percelen, en overige relevante gegevens met ingang van 21 januari 2010 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten. De stukken kunnen worden ingezien tijdens openingstijden.

Beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na die waarop het besluit op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt, een beroepschrift indienen bij de Rechtbank te Groningen. De beroepstermijn gaat dus in op 21 januari 2010.

Het recht van beroep is voorbehouden aan diegenen, die tegen het besluit van 1 juli 2009 bezwaar hebben gemaakt, en diegenen die een belang hebben bij de herstelde onderdelen.

Winschoten, 20 januari 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt.

Naar boven