Bestemmingsplan De Klomp 2008 (grotendeels) onherroepelijk

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland over het bestemmingsplan De Klomp 2008 is op 4 mei 2010 grotendeels onherroepelijk geworden. Het plan ligt voor eenieder ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede.

Het bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de planologische situatie in de woonkern De Klomp. Het plan omvat het dorpgebied De Klomp en is gericht op behoud en beheer van de bestaande situatie.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 4 mei 2010 uitspraak gedaan inzake de tegen het goedkeuringsbesluit gerichte beroepsschriften. De Afdeling bestuursrechtspraak heeft het besluit van Gedeputeerde Staten d.d. 17 juli 2009 vernietigd voor zover daarbij goedkeuring is verleend aan:

  • het plandeel met de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden (B)’ met de aanduidingen ‘tuincentrum’ en ‘bedrijfswoning(en) toegestaan’ dat betrekking heeft op het perceel Hoofdweg 12

  • het plandeel met de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden (B)’ met de aanduiding ‘tuincentrum’ dat betrekking heeft op het perceel Hoofdweg 12 a.

Voor het overige is het bestemmingsplan De Klomp 2008 door de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak thans onherroepelijk.

Ede, 30 juni 2010

Naar boven