Ontwerpbestemmingsplan ‘Duiven-Noord’

Burgemeester en wethouders van Duiven maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 1 juli 2010 het ontwerp bestemmingsplan ‘Duiven-Noord’ gedurende de termijn van zes weken ter inzage ligt.

Bestemmingsplan ‘Duiven-Noord’

Het bestemmingsplan ‘Duiven-Noord’ vervangt diverse vigerende bestemmingsplannen voor de bebouwde kom van Duiven noord. Het gebied omvat het noordelijk deel van de kern van Duiven met uitzondering van een aantal gebieden. Dit betreffen het centrum van Duiven, de woningbouwlocatie Ploen-zuid (2e fase) en de bedrijventerreinen ’t Holland en De Nieuweling. Het plangebied wordt aan de noord- en westzijde globaal begrensd door de Oostsingel en Westsingel en aan de oostzijde door de Heiliglandsestraat. De zuidzijde wordt globaal gegrensd door de Visserlaan en de Spoorallee.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn in de toelichting, de regels en op de verbeelding verschillende wijzigingen aangebracht. Het gaat globaal om de volgende wijzigingen:

  • Toevoeging bedrijfswoning bij de bestemming ‘sport’;

  • Dubbelbestemming ‘leiding-hoogspanningsverbinding’ toegevoegd;

  • Bijgebouwen vóór de voorgevel toegestaan ter plaatse van de aanduiding ‘bijgebouwen’;

  • Grotere (bestaande) bijgebouwen toegestaan ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding –1’;

  • Het perceel aan de Ploenstraat 17 is buiten het plan gehouden;

  • Zijtuinen vanaf 3 meter achter de voorgevel hebben de bestemming ‘wonen’ gekregen, met uitzondering van de tuinen grenzend aan de Ploenstraat, Woerdstraat, Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat en de Rijksweg vanwege hun bijzondere karakter;

  • Enkele tekstuele aanpassingen in de regels;

  • Enkele aanpassingen op de verbeelding;

  • Aanpassing paragraaf ‘erfgoed’;

  • Aanpassing paragraaf externe veiligheid;

  • Hoogte fietsenstallingen toegevoegd aan de regels van de bestemmingen ‘verkeer’ en ‘verkeer-verblijf’.

De exacte wijzigingen kunnen worden ingezien op het ter inzage gelegde plan.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze voren brengen bij de gemeenteraad van Duiven. Indien u dit schriftelijk wilt doen, dient u uw zienswijze te richten aan de gemeenteraad, Postbus 6, 6920 AA Duiven. Mondeling kunt u uw zienswijze kenbaar maken bij de behandelend ambtenaar. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Informatie

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 10 juni 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij de sectorbalie Grondgebied. Deze balie is gevestigd aan de Kastanjelaan 3 te Duiven en is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Op maandagavond is deze balie tevens geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur. Daarnaast is het plan digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0226.BPDUIVENNOORD001-ON01 en de gemeentelijkewebsite www.duiven.nl onder de kop ‘plannen en projecten’. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0226

Voor meer informatie en fysieke inzage in de stukken buiten de openingstijden kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar mevrouw M. Giezen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 27 93 85.

Naar boven