Bestemmingsplan ‘Buitengebied’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden maken op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 april 2010 het bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat het gehele buitengebied van de gemeente met uitzondering van de kernen Eijsden (inclusief uitbreiding Poelveld), Gronsveld, Rijckholt, Mariadorp, Withuis en Mesch. De gronden behorend bij de bedrijventerreinen, het natuurgebied de Eijsder Beemden en het Waterrecreatiecentrum maken géén onderdeel uit van dit bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan Buitengebied betreft een algehele herziening van het op 22 november 1993 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Eijsden, de daarop gebaseerde wijzigingsplannen alsmede het door de raad op 19 september 2006 vastgestelde bestemmingsplan Uitvaartcentrum Eijsden.

De uitbreiding Poelveld, voorheen geregeld in het bestemmingsplan Buitengebied Eijsden, is nu geregeld in een apart bestemmingsplan.

In de bij het bestemmingsplan behorende Toelichting is het hoofdstuk Gemeentelijk Beleid opgenomen. Dit hoofdstuk treedt in de plaats van de voorheen gebruikelijke Beschrijving in Hoofdlijnen. Het hoofdstuk Gemeentelijk Beleid is een aanvullend sturingsmiddel bij het streven naar kwaliteit en het realiseren van ontwikkelingsgerichte plannen. Het hoofdstuk Gemeentelijk Beleid is door de raad op 27 april 2010 als beleidsbeslissing vastgesteld en is een kader voor het verlenen/ weigeren van ontheffingen of het toepassen van wijzigingsbevoegdheden. Het hoofdstuk Gemeentelijk Beleid ligt vanaf 5 juli 2010 in het gemeentehuis ter inzage.

Het gewijzigd vastgesteld plan ligt tezamen met het raadsbesluit, de Nota zienswijzen betreffende het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, de Nota betreffende ambtshalve wijzigingen bij het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied alsmede de uit beide nota’s voortvloeiende wijzigingen, vanaf 5 juli 2010 tot en met 15 augustus 2010 ter inzage in het gemeentehuis van Eijsden (kamer 205).

Inzage in het gewijzigd vastgesteld bestemmingslan is zonder afspraak mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Als u het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan liever op een ander tijdstip wenst in te zien kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw J. Starren, telefoon 043-4095269, mail julie.starren-stevens@eijsden.nl of de heer J. Rutten, telefoon 043-4092579, mail jef.rutten@eijsden.nl

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende documenten is ook op de website van de gemeente Eijsden te raadplegen via www.eijsden.nl onder ‘projecten en plannen’ ‘Dossier Buitengebied’ en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 juncto afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt gedurende de hierboven vermelde termijn, kunnen tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage.

Belanghebbenden, die bezwaar hebben tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht, kunnen gedurende bovengenoemde periode eveneens beroep indienen.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het besluit niet. Daartoe kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor het indienen van een beroepsschrift en een verzoek zoals genoemd is griffierecht verschuldigd.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In deze situatie wordt de werking van het besluit opgeschort tot dat op dit verzoek is beslist.

Eijsden, 22 juni 2010

Naar boven