Ontwerpbestemmingsplan ‘Blixembosch Noordoost’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maken bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, vanaf donderdag 1 juli 2010 tot en met woensdag 11 augustus 2010 voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Blixembosch Noordoost’ bij de afdeling Dienstverlening Publiek in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Blixembosch Noordoost’ is ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl.

Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO0772.80027-0201.

De bronbestanden zijn beschikbaar via: www.eindhoven.nl/pilotruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80027-/NL.IMRO.0772.80027-0201/

De bijlagen behorende bij de toelichting zijn niet digitaal beschikbaar. De bijlagen liggen wel ter inzage bij de informatiebalie van de gemeente Eindhoven.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Blixembosch Noordoost’ heeft betrekking op een gebied dat grotendeels is gelegen op het grondgebied van de gemeente Eindhoven. Het plangebied is gesitueerd tussen het nieuwe knooppunt Ekkersrijt (A50/A58), de Kennedylaan en de wijk Blixembosch in Eindhoven.

Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de realisatie van de wijk Blixembosch Noordoost met 450 woningen en bijbehorende voorzieningen waaronder een gebiedsontsluitingsweg.

De woningen en de gebiedsontsluitingsweg worden niet rechtstreeks in dit bestemmingsplan mogelijk gemaakt, maar via een bevoegdheid aan het college om de bestemmingen in het plan in een later stadium te wijzigen dan wel nader uit te werken.

Een klein deel van deze wijk is geprojecteerd op gronden, die nu nog binnen de gemeente Son en Breugel zijn gelegen, maar op een nader te bepalen moment worden overgeheveld naar de gemeente Eindhoven. In verband met de voortgang van de ontwikkeling van deze woonwijk is besloten om het ontwerpbestemmingsplan ook in de gemeente Son en Breugel ter visie te leggen voor dat deel dat nu nog binnen de gemeentegrenzen van Son en Breugel ligt.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze (bij voorkeur schriftelijk of eventueel mondeling) met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Blixembosch Noordoost’.

Schriftelijke zienswijzen dient u te richten aan de gemeenteraad van Son en Breugel, postbus 8, 5690 AA te Son en Breugel. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dient u – ook binnen de genoemde termijn –, ruimschoots voor het einde van de periode van terinzagelegging, een afspraak te maken met één van de medewerkers van de afdeling Ruimte en Wonen (tel. 0499-491491) of met de behandelend ambtenaar van de gemeente Eindhoven (tel. 040-2386674).

Naar boven