Ontwerpbestemmingsplan ‘Lierop’

Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Lierop’ voor eenieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het bestemmingsplan beslaat de bebouwde kom van de kern Lierop. Aan de noordkant sluit het plangebied aan op de A67. De woonbebouwing aan de Lijestraat is de westelijke grens van het plangebied. De Slutelakker en de Otterdijkseweg vormen de oostelijke grens, met uitzondering van de woning op het perceel Heesvenstraat 22. De zuidelijk plangrens wordt bepaald door de Groenstraat (alleen de even nummers) en de Kromvenweg (inclusief percelen met de huisnummers 4,6 en 8).

Inhoud

Het bestemmingsplan is conserverend van aard, dat wil zeggen niet gericht op het mogelijk maken van grote ontwikkelingen. De percelen en bebouwing hebben een bestemming gekregen overeenkomstig het huidige gebruik. Op enkele onderdelen zijn de bouwmogelijkheden verruimd, bijvoorbeeld ten aanzien van de bouwhoogte en oppervlakte van aanbouwen en bijgebouwen. Ook is een ontheffingsbevoegdheid opgenomen voor het toestaan van mantelzorg.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kan met ingang van 1 juli 2010, gedurende zes weken, tijdens openingstijden worden ingezien bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, te Someren. De balie van het Team Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Voor het inzien van het plan buiten de openingstijden moet een afspraak worden gemaakt. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam van het plan worden ingevoerd en komt het plan naar voren).

Tijdens deze periode kan door eenieder, een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Someren naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Someren, postbus 290, 5710 AG Someren. Degene die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken, kunnen hiervoor contact opnemen met de heer H. Breman (tel 0493-494888).

Someren, 30 juni 2010

Naar boven