Ontwerpbestemmingsplan ‘Franeker – Botniasteeg (zorgappartementen)

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Franeker – Botniasteeg (zorgappartementen)’ met bijbehorende stukken met ingang van 1 juli 2010 gedurende zes weken voor eenieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt. Ook is het ontwerpbestemmingsplan digitaal beschikbaar op onze website www.franekeradeel.nl.

Het bestemmingsplan geeft een planologisch-juridische regeling voor de realisatie van een wooncentrum op de locatie van het huidige dienstencentrum en de woningen. Het plangebied ligt aan de Botniasteeg, die de ontsluiting voor het plangebied en de achterzijde van de centrumfuncties aan het Noord en de Eise Eisingastraat vormt. De huidige bebouwing zal worden gesloopt. Het nieuwe wooncentrum zal bestaan uit 23 zorgappartementen en 9 aanleunwoningen voor senioren. Tevens zal een nieuw dienstencentrum, met dezelfde functie als die van het huidige centrum, worden gerealiseerd.

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.

Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot mevrouw M. Barends van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoonnummer 0517-380435).

Franeker, 30 juni 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

F. Veenstra,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven