Ontwerpbestemmingsplan Coehoorn

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan Coehoorn

en het ontwerpbesluit tot vaststelling met ingang van 1 juli 2010 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage ligt op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 1 juli 2010 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Plangebied:

Het plangebied ligt aan de westzijde van de binnenstad van Arnhem en ten zuiden van het stationsgebied en wordt begrensd door de Utrechtseweg aan de noordzijde, het Nieuwe Plein aan de oostzijde, de waterkering van de Rijn aan de zuidzijde en aan de westzijde door het Stationplein-West en het parkgebied ten oosten van het HKA terrein aan Onderlangs.

Doel:

De gemeente heeft de wettelijke taak om voor 2013 in de hele stad geactualiseerde en digitale bestemmingsplannen te hebben. In dit kader is een bestemmingsplan opgesteld voor de wijk Coehoorn. Het bestemmingsplan legt in de basis de bestaande situatie planologisch vast. Daarnaast wordt de uitbreiding van Hotel Haarhuis juridisch mogelijk gemaakt

Ontwikkeling: uitbreiding Hotel Haarhuis

Hotel Haarhuis wil in een nieuwe vleugel 35 tot 40 luxe hotelkamers (circa 30 m2 met balkon) realiseren. Voor deze uitbreiding is de sloop van twee panden naast het hotel aan de zijde van het Nieuwe Plein nodig (Nieuwe Plein 25 en 27). De nieuwbouw krijgt een bouwhoogte van 20 meter. De bovenste bouwlaag bestaat uit penthouses die minder diep zijn dan de daaronder gelegen lagen.

Voor deze ontwikkeling geldt dat de gemeente met de ontwikkelaar vóór de vaststelling van het bestemmingsplan een anterieure overeenkomst zal afsluiten om de plan- en apparaatkosten te verhalen. Daarmee zijn de kosten die de gemeente moet maken anderszins verzekerd zoals bedoeld in afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening. Er hoeft dan ook geen exploitatieplan opgesteld te worden.

Procedure

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Lagerberg, tel. nr.: 026-3773391 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 30 juni 2010

Naar boven