Bestemmingsplan Buitengebied 2009, partiële herziening manege/ontmoetingscentrum ’t Zoekerveld

Verplaatsing van manege/ ontmoetingscentrum ’t Zoekerveld naar Wierdenseweg 29

Bij de gemeente Wierden is een aanvraag ingediend voor de verplaatsing van manege/ontmoetingscentrum ’t Zoekerveld naar een agrarische bedrijflocatie aan de Wierdenseweg 29. De bestaande hal op het perceel wordt hiervoor verbouwd. Andere schuren op het perceel worden gesloopt. Naast de beheerderswoning wordt een extra woning op het perceel gebouwd. Voor het geheel is een inrichtingsplan opgesteld. De bouw van een manege met bedrijfswoning aan de Eversdijk gaat nu niet meer door.

Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen ‘Buitengebied 2009, partiële herziening manege/ ontmoetingscentrum ‘t Zoekerveld’. In dit ontwerpbestemmingsplan wordt mogelijk gemaakt dat op het perceel Wierdenseweg 29 een manege met ontmoetingscentrum komt. Ook wordt hier de mogelijkheid geboden voor de bouw van een tweede woning. Voor de eerder beoogde bouwlocatie aan de Eversdijk vervallen de bouwmogelijkheden. Deze locatie krijgt een agrarische gebiedsbestemming.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan staat vanaf 1 juli 2010 op www.wierden.nl/bestemmingsplannen. Vanaf dat moment is het plan ook te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2010000037-0002. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u vanaf die datum gedurende zes weken inzien bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan? Dan kunt u tot en met 11 augustus 2010 reageren (zienswijze indienen). Dat kunt u op drie manieren doen:

  • U kunt een brief sturen naar gemeente Wierden, postbus 43, 7640 AA Wierden.

  • U kunt op www.wierden.nl/zienswijze een zienswijze indienen.

  • U kunt een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen (tel. 0546-580 838, e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Vervolg

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan, eventueel gewijzigd, vastgesteld. Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan, dan kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546 580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven