stcrt-2009-9991-001.png Vaststelling bestemmingsplan Julianapark

Op twee voormalige voetbalvelden van Kwiek tussen de Julianastraat en de spoorlijn, wil de gemeente woningbouw mogelijk maken. Hiervoor is een bestemmingsplan gemaakt. In een bestemmingsplan legt de gemeente vast wat in een bepaald gebied is toegestaan aan gebruik en bebouwing.

De locatie Julianapark kent de volgende planbegrenzing:

Aan de noordzijde grenst het plan aan de achterzijde van de woonpercelen langs de Julianastraat;

ten zuiden is de spoorlijn Groningen–Nieuweschans v.v. de grens;

ten westen is de grens de sportvelden van voetbalvereniging FVV en

aan de oostzijde vormt het woongebouw ‘De Hoge Horst’ en het agrarische perceel ten zuiden daarvan de grens.

Het bestemmingsplan is opgesteld met als doel realisering van 34 vrijstaande woningen te regelen. Het plan voorziet in de mogelijkheid van handhaving van de oefenruimte van een toneelvereniging.

In zijn vergadering van 2 juni 2009 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan Julianapark gewijzigd vast. De wijzigingen betreffen:

  • Het opnemen van een aanvullende bouwregel bij de bestemming Wonen – 1 in artikel 6, inhoudende dat bij realisering van een gebouw zonder kap de goothoogte bepaling, gesteld elders in artikel 6, niet van toepassing is;

  • het aanvullend opnemen van procedureregels onder artikel 8A, inhoudende procedureafspraken in geval van toepassing van het stellen van nadere eisen dan wel van ontheffingen binnen het bestemmingsplan.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken – in ieder geval het raadsbesluit – ter inzage van 9 juli tot en met 19 augustus 2009 in het gemeentehuis. Het plan is ook te raadplegen op de website van de gemeente: klik op ruimtelijke plannen, bestemmingsplannen, in procedure.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend of die aantoont daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kan tijdens de periode van terinzagelegging beroep instellen. Tevens kunnen belanghebbenden in die periode beroep instellen tegen de doorgevoerde wijzigingen in het bestemmingsplan. Dat kan door een brief of fax te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, fax: 070-365 1380.

Het besluit over vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de ABRS, dan treedt het plan niet eerder in werking dan op dat verzoek is beslist.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden voor het beroep. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Hoogezand, 8 juli 2009

Naar boven