stcrt-2009-9987-001.png Vastgesteld bestemmingsplan De Wijtenhorst en Douweler Leide

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 9 juli 2009 tot en met 19 augustus 2009 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81), bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) en bij de Openbare Bibliotheek Schalkhaar (Oerdijk 38), ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 24 juni 2009 vastgestelde bestemmingsplan De Wijtenhorst en Douweler Leide.

U kunt het plan ook inzien op de website: www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Het plangebied Wijtenhorst ligt aan de zuidoostzijde van het dorp Schalkhaar. Met de invulling van het gebied vindt inbreiding met woningbouw plaats tussen bestaande lintbebouwing langs de Kolkmansweg en Colmschaterstraatweg. Daarnaast bevat dit gebied ook de nieuwe locatie van het sportpark De Horsterhoek. Het gebied Douweler Leide, ten noorden van de Oerdijk, vormt aan de oostzijde de nieuwe dorpsrand van Schalkhaar, bestaande uit woningbouw. De Douwelerleide vormt daarbij de begrenzing.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Deze aanpassingen betreffen zowel ambtelijke aanpassingen als wijzigingen die hebben plaatsgevonden in het kader van de ingediende zienswijzen.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • De bouwvlakken voor de ontwikkeling van de parabool zijn aangepast. Tevens is het aantal woningen toegevoegd aan zowel de plankaart alsook de regels behorende bij de parabool.

  • De dubbelbestemming voor de waterleiding is aangepast aan de nieuwe ligging.

  • Ten behoeve van het warmtepompsysteem is binnen de bestemming Groen een warmtenet voorziening mogelijk gemaakt.

  • Het bouwvlak voor Comschaterstraatweg 1 heeft naar achteren toe ruimte gekregen om zo bij een eventuele nieuwbouw ruimte te bieden.

  • De ontwikkelingslocatie ten zuiden van de enige gronden met de maatschappelijke bestemming centraal in het deelgebied ‘De Wijtenhorst’ was in een eerdere planfase reeds geschrapt en deze gronden zijn nu ook op de plankaart voorzien van de bestemming Groen. Ten oosten van deze gronden was in het ontwerpbestemmingsplan nog een doorsteek richting de Colmschaterstraatweg opgenomen door middel van een strook met de bestemming Verkeer – Verblijfsgebied. Deze doorsteek was ook reeds komen te vervallen in een eerdere planfase en deze gronden krijgen nu dan ook alsnog de bestemming Groen.

  • In de toelichting is uitvoeriger ingegaan op de afweging waarom er voor de percelen aan de Kolkmansweg is gekozen om te werken met een wijzigingsbevoegdheid in plaats een bestemming voor een extra woning bij recht.

  • De aanduiding ‘Waarde – Archeologisch verwachtingsgebied’ is verwijderd voor die gronden waar op basis van de eerste archeologische onderzoeksresultaten is gebleken dat er geen archeologische waarden aanwezig zijn.

  • Er is aanvullend onderzoek gedaan naar de akoestische situatie rondom de sportvelden in relatie tot de nieuwbouw. Het onderzoek is toegevoegd aan het bestemmingsplan en de resultaten hiervan zijn verwerkt in de toelichting van het bestemmingsplan.

Voor een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan De Wijtenhorst en Douweler Leide.

Iemand die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven