stcrt-2009-9933-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Parapluherziening opslag en verkoop vuurwerk’, Almere Stad/Haven/Buiten/Hout

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 juni 2009 het bestemmingsplan ‘Parapluherziening opslag en verkoop vuurwerk’ heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 6 juli tot en met maandag 17 augustus 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage.

Dit plan is een zogenaamd paraplubestemmingsplan. Dit is een overkoepelend plan waarin de regels worden vastgelegd voor grote delen van de bestaande stad van Almere ten aanzien van één onderwerp. In dit geval gaat het om de verkoop en opslag van consumentenvuurwerk.

In het plan wordt aangegeven voor welke reeds bestaande bestemmingsplannen de regels gelden en vormt een gedeeltelijke herziening van die bestemmingsplannen. Dit bestemmingsplan is de ruimtelijke vertaling van het beleid dat is vastgelegd in de nota Ruimtelijke Implementatie Vuurwerkbesluit Gemeente Almere 2004/2005. Kort samengevat wordt de opslag, herverpakking en verkoop van vuurwerk verboden in woongebieden en onder voorwaarden toegestaan op bedrijventerreinen en in winkelcentra.

Dit bestemmingsplan heeft in ontwerp van 9 februari tot en met 23 maart 2009 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen.

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen tegen het vastgestelde bestemmingsplan, in de bovengenoemde termijn van ter inzage legging, beroep instellen.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. ‘Beroepschrift bestemmingsplan Parapluherziening opslag en verkoop vuurwerk’. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State (zelfde adressering als hierboven).

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1 en is digitaal in te zien via www.almere.nl/direct_regelen_en_info/bestemmingsplannen/vastgesteld.

Naar boven