stcrt-2009-9922-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord’

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken, ingevolge het bepaalde in artikel 28, zesde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), bekend, dat door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) bij besluit van 16 juni 2009, kenmerk PZH-2009-429723 het door de gemeenteraad op 27 november 2008 vastgestelde bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord’ is goedgekeurd.

Het bestemmingsplan schept een juridisch-planologisch kader voor het noordelijk deel van de Lingewijk. Dit gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de rijksweg A15, aan de oostzijde door de Arkelsedijk, aan de zuidzijde door de Loevesteinlaan en de Jacob van der Ulftstraat en aan de westzijde door het Merwedekanaal.

Het bestemmingsplan voorziet in de bestemming van het te (her)ontwikkelen woongebied ‘Lingewijk-Noord’, dat voorziet in de bouw van ca. 440 nieuwe woningen. Naast de beoogde nieuwbouw is ook de bestaande, te handhaven (woon)bebouwing aan onder andere de Arkelse Onderweg, Lange Baan, Korte Baan, IJsbaan en het Merwedekanaal in het bestemmingsplan opgenomen en bestemd.

Het besluit van GS met bijbehorende stukken ligt vanaf 8 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de informatiehoek van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Tegen het besluit van GS kan gedurende de termijn van terinzageligging beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig op grond van artikel 27, eerste of tweede lid, van de WRO, tot GS hebben gewend en door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat waren. Beroep moet worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Ingevolge de WRO treedt het besluit van GS omtrent de goedkeuring in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Gorinchem, 7 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Gorinchem,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven