stcrt-2009-9914-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’

Kennisgeving op grond van artikel 3.8. lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ met bijbehorende stukken met ingang van 6 juli 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Ook kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via de website www.s-hertogenbosch.nl raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden in het Stadskantoor. Het betreft de gebieden Het Bossche Broek-Zuiderplas, de Moerputten, het Engelermeer, de Bokhovense Polder, de Diezemonding, de Maas-Uiterwaarden en het gedeelte van de Hooge Heide dat zuidelijk van de spoorlijn ligt.

In het kader van het actualiseren van bestemmingsplannen is een ontwerpbestemmingsplan voor het Buitengebied opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ is in hoofdzaak een plan waarbij de status-quo wordt gehandhaafd. Bestaande functies krijgen een bestemming overeenkomstig het huidige gebruik. Daarbij is, waar mogelijk, op de plankaart en in de regels de nodige flexibiliteit opgenomen. Daarnaast maakt het nieuwe bestemmingsplan drie ontwikkelingen mogelijk. Het betreft de herstructurering van de Binckhorst, een hospice op de locatie Maria-oord en de herontwikkeling van een bedrijf aan de Graafsebaan 137–140.

Iedereen kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch.

Ook kan mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiervoor een afspraak maken met mw. M.L. Claessens van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 21. Om termijnoverschrijding te voorkomen, wordt u verzocht om uiterlijk veertien dagen voor afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 3 juli 2009

Naar boven