stcrt-2009-9905-001.png Kennisgeving milieueffectrapportage Heieindseweg (ong.), Mariahout

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maakt als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 28 mei 2009 heeft maatschap Rooijakkers medegedeeld dat hij voornemens is zijn bedrijf aan de Heieindseweg (ongenummerd) uit te breiden met 2.972 vleesvarkens en 1.320 gespeende biggen. Binnen de inrichting worden twee nieuwe stallen gebouwd, die aangesloten worden op een gecombineerde luchtwasser. Een bestaande stal, waarin negenhonderd vleesvarkens worden gehuisvest, wordt aangesloten op een chemische luchtwasser.

Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 jo. artikel 7.2. lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek heeft besloten dat door varkenshouderij Mts. Rooijakkers geen milieueffectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om milieuvergunning zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

Naar de mening van het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van maandag 6 juli tot en met maandag 17 augustus 2009 ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk. Indien gewenst kunt u telefonisch informatie inwinnen bij de heer J. van den Eijnde, afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoon 0492-469 867.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven