stcrt-2009-9900-001.png Besluit vergunning Wet milieubeheer (Wm) en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) van BO2GO te Farmsum

Aan BO2GO is een vergunning verleend n.a.v. de geïntegreerde aanvraag voor een vergunning ingevolge de Wm en de Wvo voor de oprichting van een torrefactie-pelletsinstallatie aan de Oosterhorn te Farmsum tussen Aldel en BioMCN.

BO2GO is een consortium waarin Econcern, Chemfo en ECN participeren. De torrefactie-pelletinstallatie, zal schone biomassa bewerken tot een aan houtskool verwant biomassaproduct, de zogenaamde torrefactiepellets. Dit betreft een proces dat vergelijkbaar is met het roosteren van koffiebonen.

De installatie zal jaarlijks maximaal 170.000 ton schone biomassa van de zogenaamde ‘witte lijst’ bewerken tot ongeveer 70.000 ton torrefactiepellets.

Gedeputeerde Staten van Groningen zijn het bevoegd gezag voor het verlenen van de Wm-vergunning, Rijkswaterstaat Noord Nederland is het bevoegd gezag voor het verlenen van de Wvo-vergunning. Omdat de aanvragen gelijktijdig zijn ingediend en inhoudelijk samenhangen, worden deze gecoördineerd afgehandeld. Gedeputeerde Staten zijn met de coördinatie van deze procedure belast.

Gedeputeerde Staten van Groningen en Rijkswaterstaat Noord Nederland hebben de gevraagde vergunningen, onder voorschriften ter bescherming van het milieu, te verleend.

Terinzagelegging

Het besluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage van maandag 6 juli 2009 tot en met 17 augustus 2009, op werkdagen tijdens kantooruren in het gemeentehuis van Delfzijl aan J. van den Kornputplein 10 en buiten kantooruren alleen volgens afspraak (0596) 639911.

Beroep

Tot en met 17 augustus 2009 kan beroep tegen de beschikkingen worden ingesteld door:

  • 1. degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking Wm;

  • 2. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking Wm

  • 3. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen terzake van de ontwerpbeschikkingen;

  • 4. degenen die zienswijzen hebben tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

Het beroepschrift kunt u richten aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt kunt u de Voorzitter voornoemd, vragen met betrekking tot de beschikkingen een voorlopige voorziening te treffen.

Informatie

Voor meer informatie over de vergunningaanvraag ingevolge de Wvo en het ontwerpbesluit, kunt u contact opnemen met de heer A.J. Verstegen van de Rijkswaterstaat Noord Nederland 058-2344 363.

Voor meer informatie over de vergunningaanvraag ingevolge de Wm en het ontwerpbesluit, kunt u contact opnemen met de heer P.G. van der Sleen 050-316 4250 of de heer J.H.E. Truin 050-316 4529 van de afdeling Milieuvergunningen.

Het besluit Wm kan ook worden ingezien op: www.provinciegroningen.nl/veiligheidenmilieu/milieuvergunnningen.

Naar boven