stcrt-2009-9898-001.png Ondertekening convenant onrechtmatige bewoning tussen gemeente Soest en de woningcorporaties Portaal Eemland en de Alliantie Eemvallei

Burgemeester en wethouders van Soest maken bekend dat op 29 mei 2009 het convenant gegevensuitwisseling in het kader van onrechtmatige bewoning in werking is getreden.

Dit convenant is op 28 mei 2009 ondertekend door wethouder T. Middelkoop en de directeuren van de corporaties de Alliantie Eemvallei en Portaal Eemland. Het convenant maakt het voor beide woningcorporaties mogelijk om op incidentele basis persoonsgegevens op te vragen bij de gemeente bij een vermoeden van woonfraude. Het convenant heeft een looptijd tot eind 2009 en wordt automatisch verlengd met telkens 1 jaar.

De uitwisseling van gegevens gebeurt overeenkomstig artikel 96 van de Wet GBA en artikel 8 van de Wet bescherming persoongegevens. Op basis van bovenstaande bepalingen en dit convenant kan de gemeente (persoons)gegevens aan een woningcorporatie (mits in dit kader sprake is van een rechtspersoon zonder winstoogmerk) beschikbaar stellen.

Met het convenant wordt de privacy van de betrokken personen gegarandeerd. Melding in het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is gezien het incidentele en handmatige karakter nog niet aan de orde. Dit wordt gedaan zodra de drie partijen besluiten om tot automatische en structurele bestandsvergelijking over te gaan.

Naar boven