stcrt-2009-9895-001.png Grenzen bebouwde kom Boswet ter inzage

Vanaf maandag 6 juli tot en met woensdag 5 augustus a.s. ligt het ontwerpbesluit tot het vaststellen van de grenzen van de bebouwde kom Boswet ter inzage en kunt u uw reactie hierop geven.

Waarom aanpassing van de bebouwde kom Boswet?

Indien men een boom wil gaan kappen, moet eerst duidelijk zijn of de te kappen boom binnen de grenzen van de bebouwde kom van de Boswet ligt. Ligt de boom binnen de grens dan is een kapvergunning bij de gemeente noodzakelijk, ligt de boom er buiten dan kan het zijn dat u verplicht bent een kapmelding te doen bij de Provincie.

De vorige grenzen van de bebouwde kom dateerden uit begin jaren ’70. Intussen is er veel veranderd en daardoor is voor aanvragers, behandelend medewerkers en derden soms onduidelijk welk regiem van toepassing is.

Terinzagelegging

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het ontwerp besluit ‘aanpassing grenzen bebouwde kom Boswet’.

De aangepaste grenzen van de bebouwde kom Boswet liggen van 6 juli tot en met 5 augustus 2009 ter inzage in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede en zijn te downloaden van de website www.wijkbijduurstede.nl.

U kunt uw zienswijze schriftelijk kenbaar maken door uiterlijk 5 augustus een brief te sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede.

Naar boven