stcrt-2009-9893-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Moskee Burgemeester Schneiderlaan/Kortendijksestraat’

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 6 juli 2009, gedurende zes weken ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Moskee Burgemeester Schneiderlaan/Kortendijksestraat’.

    Het plangebied is gelegen op de hoek van de Burgemeester Schneiderlaan en de Kortendijksestraat in de wijk Kortendijk te Roosendaal. Aan de oostzijde wordt de locatie begrensd door de Burgemeester Schneiderlaan. Aan de westzijde grenst het gebied aan sportvelden en aan de noordzijde aan de achtertuinen van woningen gelegen aan de Kortendijksestraat.

    Het bestemmingsplan biedt de juridisch-planologische basis voor de herontwikkeling van dit gebied. Het is de bedoeling om te komen tot de realisering van een moskee en één of twee vrijstaande woningen. Ook krijgen drie voormalige dienstwoningen een reguliere woonbestemming.

    Omdat op basis van de in het gebied van kracht zijnde planologische regelingen de voorgenomen ontwikkelingen niet zijn toegelaten, is het noodzakelijk hiervoor een nieuw bestemmingsplan in procedure te brengen.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder tegen het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Roosendaal, Postbus 5000, 470 KA te Roosendaal. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht. Het hiervoor aangewezen telefoonnummer in het Stadskantoor is: 0165-579 495.

Het voornoemde ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor, bij de Openbare bibliotheek aan Markt 54 te Roosendaal, alsmede in Wijkcentrum ’t Dijksteeke, Dijkcentrum 191 te Roosendaal.

Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de website van de gemeente Roosendaal: www.roosendaal.nl

Voor nadere informatie: afdeling beleidsrealisatie, team regelgeving, mr. J.C.P.J.M. Vergouwen, tel. 0165-579 495, e-mail j.vergouwen@roosendaal.nl of bij het informatiecentrum, tel. 0165-579 235.

Roosendaal, 5 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Roosendaal,

M.J.H. Marijnen,

burgemeester.

J.P. Kruf,

secretaris.

Naar boven