stcrt-2009-9878-001.png Goedgekeurde bestemmingsplannen gemeente Twenterand

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Overijssel, op 16 juni 2009 de volgende bestemmingsplannen hebben goedgekeurd:

  • bestemmingsplan ‘Hofjeswoningen Hoofdstraat, Vroomshoop’; De partiële planherziening heeft ten doel om tussen perceel Hoofdstraat 53 en ‘de Puntkolk’ 10 hofjeswoningen te realiseren in een U-vormig gebouw;

  • bestemmingsplan ‘Visserswoningen Vriezenveenseweg, Vroomshoop’; De partiële planherziening heeft ten doel om ter plaatse van de huidige parkeerplaats 12 wooneenheden in de vorm van 6 visserswoningen ter realiseren. Daarbij wordt tevens de bocht in de Vriezenveenseweg meer naar het zuiden verlegd.

Termijn van terinzagelegging

Op basis van artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen de bovengenoemde bestemmingsplannen – inclusief de raadsbesluiten en andere bijbehorende stukken – met ingang van 3 juli 2009 zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis.

Beroep

Tegen een besluit inzake goedkeuring kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld. Voorzover het besluit van gedeputeerde staten strekt tot goedkeuring van het bestemmingsplan, kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig bedenkingen bij gedeputeerde staten hebben ingebracht, alsmede door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid, tot Gedeputeerde Staten te wenden. Voorzover het besluit van gedeputeerde staten strekt tot onthouding van goedkeuring van het bestemmingsplan, kan het beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven