stcrt-2009-9848-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Noordflank Diemen-Centrum’

De gemeenteraad van Diemen heeft op 25 juni 2009 het bestemmingsplan ‘Noordflank Diemen-Centrum' gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het daarvoor ter inzage gelegen ontwerp-bestemmingsplan.

Een herziening van de vigerende bestemmingsplannen voor de noordflank van het centrumgebied van Diemen, waarin het winkelcentrum Diemerplein en de directe omgeving daarvan zijn gelegen, is noodzakelijk om de uitbreiding en vernieuwing van het winkelcentrum Diemerplein mogelijk te maken en de aan dit winkelcentrum grenzende openbare buitenruimte opnieuw in te richten. Met deze aanpassingen van het centrumgebied beoogt het gemeentebestuur de voorzieningen in het centrum van Diemen op een omvang en kwalitatief niveau te brengen die past bij de huidige omvang van Diemen.

De gewijzigde vaststelling betreft een wijziging van tekstuele en ondergeschikte aard. Het gaat om een toevoeging aan artikel 6.1.1.g van de voorschriften. Hieraan is toegevoegd: zoals bruggen, dammen, duikers, oeverbeschoeiingen en steigers.

Voor het overige is naar aanleiding van de zienswijzen het luchtkwaliteitonderzoek geactualiseerd. In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan wordt gerefereerd naar een rapport waarin is getoetst aan de luchtkwaliteitseisen uit het besluit luchtkwaliteit. Het besluit luchtkwaliteit is echter op 15 november 2007 vervangen door de Wet luchtkwaliteit. Dit rapport is daarom geactualiseerd en getoetst aan de luchtkwaliteitseisen uit de Wet luchtkwaliteit. De conclusie uit dit rapport is opgenomen in de toelichting en komt er samenvattend op neer dat langs alle in beschouwing genomen wegvakken voor de jaren 2010 en 2015 wordt voldaan aan de eisen uit de Wet luchtkwaliteit.

Het vastgestelde plan ligt met ingang van 3 juli tot en met 13 augustus 2009 ter inzage in het gemeentehuis van Diemen, D.J. den Hartoglaan 1 te Diemen.

Degenen die naar aanleiding van het ontwerp-bestemmingsplan tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar maakten, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tijdig bij de gemeenteraad kenbaar te maken en een ieder die bedenkingen heeft tegen de in het vastgestelde plan aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan, kan tot en met 13 augustus 2009 bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, postbus 3007, 2001 DA te Haarlem, schriftelijk bedenkingen indienen tegen het bestemmingsplan.

Naar boven